Na Harvardu ćete uskoro moći učiti o - Taylor Swift

0
Radiosarajevo.ba
Na Harvardu ćete uskoro moći učiti o - Taylor Swift
Foto: EPA - EFE / Taylor Swift

Univerzitet Harvard ulazi u svoju eru posvećenu Taylor Swift. Prestižni koledž u Cambridge-u će u proljetnom semestru 2024. godine ponuditi kurs engleskog jezika o izuzetno popularnoj kantautorki.

"Danas je ona najprepoznatljivija country, ili bivša country, ili pop izvođačica u Sjevernoj Americi, ako ne i u svijetu: njeni stvaralački radovi obuhvataju pola tuceta žanrova, a njen ekonomski uticaj mjenja gradove", stoji u opisu kursa "Engleski 183. Taylor Swift i Njen Svijet".

Swift se trenutno nalazi usred svoje međunarodne turneje "Eras" koja je ove godine dovela do Foxboroa. Sa izdanjem reizdanog albuma "1989" i turnejskog filma u oktobru, navodno je postala milijarderka.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Šta će se učiti na Harvardovom kursu o Taylor Swift? Instruktorka kursa, Stephanie Burt, neće tražiti samo od studenata da pišu o svojim omiljenim Taylorovim pjesmama.

"Naučit ćemo kako proučavati kulturnu scenu fanova, kulturnu scenu poznatih ličnosti, adolescenciju, odraslost i prilaženje; kako razmišljati o bijelim tekstovima, južnim tekstovima, transatlantskim tekstovima i kvir subtekstovima", navodi se na Harvardovoj web stranici.

Studenti će takođe učiti o prethodnicima u muzici poput Dolly Parton, i "čitati književna djela koja su joj važna".

U intervjuu za Harvard Crimson, Burt je rekla da će se proučavati Taylor Swiftova tranzicija iz country u pop muziku u vezi sa širim političkim promjenama u zemlji.

"Taylor Swift je neko ko uspostavlja komplikovane i promjenljive odnose prema ideji amerikanstva i ideji bijelog amerikanstva i srednje Amerike", rekla je Burt novinama, piše CBS News

Harvard nije prvi koledž koji nudi kurs o svemu vezanom za Taylor. Berklee College of Music u Bostonu već ima kurs koji pokriva Swiftine tehnike pisanja pjesama, namjenjen pomažući nadolazećim umjetnicima da napišu sopstveni materijal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije