Misica Mia uzima briseve na COVID-19: Posao vezan za struku je ispunjenje snova

0
Radiosarajevo.ba
Misica Mia uzima briseve na COVID-19: Posao vezan za struku je ispunjenje snova
Foto: Instagram / Mia Rkman

Miss Universe Hrvatske 2019. godine, Mia Rkman, trenutno radi na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i uzima briseve koji se testiraju na koronavirus.

"Krajem augusta svi studenti Zdravstvenog veleučilišta su primili e-mail u kojem su bili pozvani da rade kao ispomoć na Štamparu. Prijateljica i ja smo se odmah javile te smo bile među prvim prijavljenim kandidatima. Ubrzo su nas pozvali na razgovor. Obavile smo liječnički pregled te smo počele raditi. Prvo smo bile u mikrobiološkom laboratoriju, a zatim su nas prebacili na odjel uzimanja briseva na COVID-19. Posao vezan za struku u ustanovi kao što je NZJZ Dr. Andrija Štampar je zaista ispunjenje snova", ispričala je Mia za RTL.

Otkrila je i da se prije četiri mjeseca i ona zarazila koronavirusom te je poručila građanima da se i dalje trebaju ponašati odgovorno i poštivati epidemiološke mjere kako bi se situacija što prije riješila.

"Znam da ljudi 'pucaju po šavovima', kao i ja, svi žele povratak u normalu, ali neodgovornim ponašanjem i kršenjem mjera taj povratak sigurno neće ubrzati. Cijeli svijet se nalazi u ovoj situaciji, ne samo Hrvatska. Još uvijek ne znamo kakve posljedice virus ostavlja na ljudski organizam te upravo zbog toga moramo zaštiti sebe i druge", dodala je Mia.

Podsjetimo, Mia je na svjetskom izboru Miss Universe ušla u top 20 najljepših djevojaka te je jedna od naših najuspješnijih misica do sada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije