Crne brojke i u Hrvatskoj: Više od 2.200 novozaraženih

0
Radiosarajevo.ba
Crne brojke i u Hrvatskoj: Više od 2.200 novozaraženih
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Direktor zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar izvijestio je u subotu da je u Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno 798 novozaraženih koronavirusom, a riječ je o onima s prebivalištem u Gradu Zagrebu.

Riječ je o najvećem broju novozaraženih u jednom danu u Zagrebu.

Inače je u Hrvatskoj danas zabilježeno 2,242 novih slučajeva, te 16 16 umrlih. Inače, trenutno su aktivna 9,745 slučaja, od čega je njih 52 u teškom stanju.

Jučer je, kako javlja Hina, zabilježeno 1.867 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 8.394. Među njima je 716 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 49 pacijenata. Preminulo je sedam osoba.

U Zagrebu će se danas otvoriti nova lokacija za testiranje na koronavirus na istočnom parkiralištu Zagrebačkog Velesajma.

Testiranja na novoj lokaciji provodit će se svaki dan od 8 do 11 sati.

Lokaciju su omogućili Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar“ i Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević” kako bi se smanjile gužve na Gupčevoj zvijezdi, te u Rockefellerovoj i Mirogojskoj ulici.

Otvaranju će nazočiti ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i direktor HZJZ-a Krunoslav Capak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije