Met Gala: Skinula sako i u toplesu prošetala crvenim tepihom - ispod nije imala ništa

1
Radiosarajevo.ba
Met Gala: Skinula sako i u toplesu prošetala crvenim tepihom - ispod nije imala ništa
Foto: John Angelillo, Newscom / Cara Delevingne

U ponedjeljak navečer u njujorškome Muzeju umjetnosti Metropolitan održan je jedan od najvažnijih modnih i celebrity događaja u godini – Met Gala, a ovogodišnja je tema bila ''Gilded glamour, white-tie'' ili ''pozlaćeni glamur, bijela kravata'', zlatno doba kada su New Yorkom vladale obitelji Astor, Vanderbilt i Rockefeller.

Anna Wintour, koja je, uz modnog dizajnera Toma Forda i šefa Instagrama Adama Mosserija počasna predsjedateljica događaja, i ove je godine na crvenome tepihu okupila brojna slavna imena A-liste.

Tako su se ove godine na Met Gali pojavile sve članice obitelji Kardashian, a posebnu je pozornost privukla Kim Kardashian koja je odjenula pet miliona dolara vrijednu haljinu, koju je 1962. godine nosila Marilyn Monroe kada je pjesmom čestitala rođendan tadašnjem američkom predsjedniku Johnu Kennedyju.

Premijer liga BiH: Sarajevo i Borac igraju derbi kola, na programu još dva susreta

Premijer liga BiH: Sarajevo i Borac igraju derbi kola, na programu još dva susreta

Osim nje, pojavile su se i zvijezde Blake Lively sa suprugom, glumcem Ryanom Reynoldsom, Oskarovka Regina King, pjevačica Alicia Keys, glumica Sarah Jessica Parker, manekenka Gigi Hadid, ali i Cara Delevingne.

Jedna od najpoznatijih manekenki današnjice pojavila se u sjajnom crvenom odijelu i crvenim cipelama na veliku platformu koje su posljednje vrijeme jako popularne, a najviše je pažnje privukla kada je sa sebe skinula crveni sako jer ispod njega nije nosila baš ništa, osim zlatne boje.

Goli torzo manekenka je obojila zlatnom bojom, kao i svoje gole grudi preko čijih je bradavica zalijepila tek naljepnice u istoj boji.

Pred fotografima je isprva pozirala ozbiljnog izraza lica, no nije odoljela plaženju jezika i grimasama koje voli inače izvoditi u javnosti.

Inače, zlatno doba u Americi trajalo je između 1870. i 1890. godine i predstavlja vrijeme prosperiteta, industrijalizacije i gospodarskog rasta. Ovogodišnja tema o antologiji mode nastavlja se na prethodnu, fokusiranu na modni leksikon, a svrha glamuroznog događaja je prikupljanje sredstava za muzejski Institut za kostime i posvećena je američkim dizajnerima.

Domaćica ovogodišnje Met Gale, glavna urednica američkog Voguea, Anna Wintour tradicionalno je otvorila događaj koji organizira od 1995. Ove je godine odjenula je Chanelovu kreaciju modne dizajnerice Virginije Viard, a na glavi je nosila tijaru, piše Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije