Melinda razvod pripremala dvije godine, presudilo Billovo druženje s Epsteinom

0
Radiosarajevo.ba
Melinda razvod pripremala dvije godine, presudilo Billovo druženje s Epsteinom
FOTO: EPA / Razvod nakon 25 godina

Iako je razvod Melinde i Billa Gatesa javno objavljen prošle sedmice, on je, čini se, bio u pripremi već duže vremena, piše The Wall Street Journal. Melinda Gates se konsultovala s advokatima još dvije godine prije nego što je službeno zatražila razvod od Billa. Tada im je navodno kazala da je njihov brak nepovratno uništen. Tako stoji u dokumentima u koje je The Wall Street Journal imao uvid.

Melinda je sarađivala s advokatima iz nekoliko firmi od 2019. godine kako bi privela kraju brak koji je trajao više od 25 godina. Podsjetimo, prošlog ponedjeljka ovaj par milijardera objavio je da se razvode, a u zajedničkoj izjavi objavljenoj na Twitteru napisali su kako više ne vjeruju da mogu zajedno rasti kao par u sljedećoj fazi života. Ipak, nisu naveli zbog čega su se odlučili na razvod.

Jedan od razloga za zabrinutost Melinde Gates bili su poslovi njenog supruga s optuženim seksualnim prijestupnikom Jeffreyem Epsteinom, a to je počelo još 2013. godine, ispričala je bivša zaposlenica njihove humanitarne organizacije.

Iz dokumenata koje spominje The Wall Street Journal vidljivo je da su se Bill i Melinda Gates razvodili tokom pandemije Covid-19. Oni imaju troje djece koji su svi stariji od 18 godina.

Iz tih se dokumenata vidi i da se Melinda puno puta čula s advokatima u oktobru 2019. godine, kada je New York Times izvijestio da se Bill Gates u više navrata sastao s Epsteinom. Tada se pisalo i da je Gates jednom do dugo u noć boravio u Epsteinovoj kući na Manhattanu.

Portparolka Billa Gatesa, Bridgitt Arnold, potvrdila je 2019. godine da se on s Epsteinom više puta sastao kako bi razgovarali o filantropiji.
„Bill Gates žali što se ikad susreo s njim i vidi da je to bila pogrešna odluka“, rekla je tada Arnold.

Epstein je umro u zatvoru 2019. godine dok je čekao suđenje. Melinda je rekla suprugu da joj je neugodno u Epsteinovu društvu nakon što su se upoznali 2013. godine, no Bill i još neki zaposlenici Fondacije nastavili su se družiti s njim.

Bill je u septembru 2019. godine novinarima The Wall Street Journala rekao da je upoznao Epsteina, no da s njim nema poslovni niti prijateljski odnos.

Početkom 2020. Gatesovi su iznenadili mnoge kada su objavili da neće prisustvovati Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, iako su tom događaju prisustvovali godinama. Nekoliko mjeseci kasnije, Gates je objavio da podnosi ostavku na mjestu izvršnog direktora Microsofta te da se u budućnosti planira više posvetiti filantropiji.

Do tada je par već razmišljao kako podijeliti svoje bogatstvo, a pravni timovi su razrađivali strategiju. U Melindinom pravnom timu bio je njujorški advokat za razvode Robert Stephan Cohen, koji je ranije zastupao Michaela Bloomberga, Henryja Kravisa i Ivanu Trump.
U papirima za razvod od 3. svibnja stoji da je par pristao na ugovor o podjeli imovine. Njihovo je bogatstvo Forbes procijenio na 130 milijardi dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije