Meghan Markle otkrila da je bila žrtva online zlostavljanja tokom svoje dvije trudnoće

0
FENA
Meghan Markle otkrila da je bila žrtva online zlostavljanja tokom svoje dvije trudnoće
Foto: Facebook / Meghan Markle

Meghan, britanska vojvotkinja od Sussexa, izjavila je da je bila meta zlostavljanja mržnjom na internetu tokom svoje dvije trudnoće, kritizirajući toksičnost i nedostatak humanosti na internetu i u dijelovima medija.

Meghan se udala za drugog sina kralja Charlesa, Harryja, 2018. godine, a par ima dvoje djece, Archieja (4) i Lillibet (2).

"Najveći dio maltretiranja i zlostavljanja koje sam iskusila na društvenim mrežama i na internetu bio je kada sam bila trudna s Archiejem i Lili, i s novorođenčetom", izjavila je Meghan na događaju na SXSW festivalu u Austinu u Teksasu.

Obožavatelji pitali princa Williama kako je Kate Middleton: Ovakvo ponašanje nisu očekivali

Obožavatelji pitali princa Williama kako je Kate Middleton: Ovakvo ponašanje nisu očekivali

"Kada razmislite o tome, stvarno se zamislite zašto bi ljudi bili toliko puni mržnje u digitalnom prostoru i u određenim sektorima medija, zaboravili smo na našu ljudskost i to se mora promijeniti", kazala je.

Harry i Meghan su progovorili o poteškoćama koje su ih snašle nakon što su prestali biti dio britanske kraljevske porodice, posebno nakon što su napustili kraljevske dužnosti i preselili se u Kaliforniju - odluka za koju je Harry rekao da ju je donio kako bi zaštitio svoju porodicu.

Izjava Meghan dolazi u teškim trenucima za kraljevsku porodicu, nakon što je Charlseu dijagnosticiran rak i dok se Kate, supruga Harryjevog starijeg brata Williama, oporavlja od operacije.

Harry je kazao da bi dijagnoza raka njegovom ocu mogla pomoći da se porodica ponovo zbliži, prenosi Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije