Meghan Markle govorila o mislima o samoubistvu: 'Nadam se da će moje iskustvo pomoći drugima'

0
Radiosarajevo.ba
Meghan Markle govorila o mislima o samoubistvu: 'Nadam se da će moje iskustvo pomoći drugima'
Foto: Facebook / Meghan Markle

Meghan Markle je razgovarala o svojim suicidalnim mislima u svom prvom zajedničkom intervjuu s princem Harryjem u posljednje tri godine.

Vojvotkinja od Sussexa, koja danas puni 43 godine, pokrenula je kampanju zajedno sa svojim mužem kako bi se bavila sigurnošću djece na internetu.

U intervjuu za američku televiziju CBS, kraljevski par je razgovarao o pokretanju Mreže za roditelje s voditeljicom Jane Pauley i razgovarao s roditeljima koji su izgubili djecu zbog samoubistava, koja su u mnogim slučajevima bila povezana s korištenjem društvenih mreža.

Komšić odao počast Alagiću i upitao: Šta je s onima koji su nepravedno optuženi za Dobrovoljačku?

Komšić odao počast Alagiću i upitao: Šta je s onima koji su nepravedno optuženi za Dobrovoljačku?

Meghan je prvi put govorila o svojim suicidalnim mislima dok je bila radna članica kraljevske porodice u ekskluzivnom intervjuu s Oprom prije tri godine.

Sada kaže da se nada da će njena iskrenost pomoći drugima i ohrabriti ljude da provjere kako su njihovi prijatelji.

Je li ovo bila 'kap koja je prelila čašu' i natjerala Harryja i Meghan da napuste dvor?

Je li ovo bila 'kap koja je prelila čašu' i natjerala Harryja i Meghan da napuste dvor?

"Postoji poveznica kada ste prošli kroz bilo koji nivo bola ili traume. Dio vašeg procesa ozdravljenja je da budete otvoreni o tome", rekla je Markle.

"Još nisam zaista istražila svoje iskustvo. Nikada ne bih željela da se neko drugi osjeća tako. Nikada ne bih željela da neko drugi pravi te planove. Nikada ne bih željela da neko drugi ne bude vjerovan."

"Dakle, ako moj glas o onome što sam prevazišla može spasiti nekoga ili ohrabriti nekoga u njihovom životu da stvarno iskreno provjeri kako su, ne pretpostavljajući da je sve u redu, onda ću to prihvatiti".

Princ Harry otkrio zašto se sa suprugom Meghan neće vratiti u Veliku Britaniju

Princ Harry otkrio zašto se sa suprugom Meghan neće vratiti u Veliku Britaniju

Vojvotkinja od Sussexa je kod Oprah 2021. godine rekla da 'nije mogla biti ostavljena sama' i rekla svom mužu da 'ne želi više biti živa' prije nego što je tvrdila da je odjel za ljudske resurse Buckinghamske palate ignorisao njen zahtjev za pomoć jer nije bila 'plaćeni zaposlenik'.

Opisivajući kako je razmatrala okončanje svog života vjerujući da je 'bolje za sve', Meghan je rekla: "Znala sam da ako to ne kažem, da ću to učiniti. Samo nisam željela više biti živa. I to je bila vrlo jasna i stvarna i zastrašujuća stalna misao. Sjećam se kako me je samo držao. Rekla sam da moram otići negdje po pomoć. Rekla sam da 'nikada nisam osjećala ovako prije, i moram otići negdje'. I rečeno mi je da ne mogu, da to ne bi bilo dobro za instituciju", kaže Markle.

Rekla je da je nakon što je povjerila svom mužu, bila prisiljena da ide u Royal Albert Hall na dobrotvorni događaj u januaru 2019. godine, tvrdeći da su fotografije te noći 'progonile' je.

"Kada sam se pridružila toj porodici, to je bio posljednji put da sam vidjela svoj pasoš, vozačku dozvolu, ključeve - sve to se predaje, kazala je Meghan je dodavši da je Harry 'spasio njen život' pristajući da se preseli u Los Angeles.

Princ Harry i Meghan Markle
EPA: Princ Harry i Meghan Markle

U intervjuu su Harry i Meghan također razgovarali s grupom roditelja koji su izgubili djecu zbog samoubistava. Harry je također govorio o 'najstrašnijoj stvari' u vezi s društvenim mrežama, koja je što 'apsolutno svako' može izgubiti voljenu osobu.

"Uvijek govorimo o tome da ako su djeca pod vašim krovom, znate šta rade. Bar su sigurni.

"Ali sada, mogli bi biti u susjednoj sobi, na tabletu ili telefonu, upadajući u te zamke, i u roku od 24 sata mogli bi okončati svoj život", upozorava Meghan Markle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije