Je li ovo bila 'kap koja je prelila čašu' i natjerala Harryja i Meghan da napuste dvor?

0
Radiosarajevo.ba
Je li ovo bila 'kap koja je prelila čašu' i natjerala Harryja i Meghan da napuste dvor?
Foto: BBC / Članovi Kraljevske porodice

U januaru 2020. princ Harry i njegova supruga Meghan Markle su objavili da napuštaju kraljevski život. Objava je uslijedila ubrzo nakon što je Buckinghamska palata objavila snimak pokojne kraljice Elizabete sa njenim unukom, princem Georgom.

Sada se tvrdi da je video kraljevske porodice bio kap koja je prelila čašu u Harryjevoj odluci da se povuče.

Video, objavljen na zvaničnim društvenim mrežama, prikazao je kraljicu sa svoja tri nasljednika, princem Charlesom, princem Williamom i princem Georgom, u palati na Badnje veče. George je bio viđen kako uzbuđeno miješa božićni puding.

Kako izgleda život u studentskim domovima u BiH: 'Kotlovnicu nazivamo tempiranom bombom'

Kako izgleda život u studentskim domovima u BiH: 'Kotlovnicu nazivamo tempiranom bombom'

Pokojna kraljica je kasnije tog dana snimila svoj godišnji božićni televizijski govor. Komentatorica kraljevske porodice Daniela Elser napisala je na news.com.au da je tokom TV nastupa na stolu pokojne kraljice bilo fotografija Williama i Kate, njihove djece, Charlesa i kraljice Camille, princa Philipa i Georgea VI.

"Deset bodova za svakoga ko može pogoditi šta - ili ko - nedostaje", dodala je Elser.

Elser se poziva na knjigu Christophera Andersena "Braća i žene". Tvrdi se u knjizi da je odluka o uklanjanju Harryja i Meghan iz tableaua donesena u posljednjem trenutku.

Andersen objašnjava da je, upravo prije snimanja, kraljica pregledala slike koje je odabrala. Pokazala je sliku Harryja, Meghana i njihovog osmomjesečnog sina Archieja. Rekla je režiseru: "Ona. Pretpostavljam da nam ta nije potrebna."

"Harry nije imao značaja"

Omid Scobie i Carolyn Durand, u svojoj knjizi "Finding Freedom", primijetili su da je ovaj incident signalizirao Harryju i Meghan da moraju razmotriti svoj vlastiti put, piše Livemint.

Zatim, u januaru 2020, Buckinghamska palata je objavila zvaničnu fotografiju, na kojoj su pokojna monarhinja i njeni tri direktna nasljednika pozirali za kameru: Charles, William i George. Tada nije bilo ni Harryja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije