Intervju / Meghan Markle: Dobro je opet biti kod kuće

15. 08. 2020. u 09:42:00 Hina

Shares: 0

Meghan Markle je u petak rekla da joj je drago što se vratila u Sjedinjene Države u kojima se namjerava angažirati u borbi protiv rasizma i zalagati za pozitivne promjene u svojoj domovini.

Markle i njezin suprug britanski princ Harry preselili su se u SAD nakon što su u januaru objavili da napuštaju britanske kraljevske dužnosti.

Vojvotkinja od Sussexa koja je iz miješanog braka kazala je da je bilo strašno vratiti se u trenutku kad je bio ogoljen američki rasizam nakon smrti Afroamerikanca Georga Floyda, kojeg je u maju ubila policija.

No, njeni su se osjećaji promijenili kad su se zemljom proširili prosvjedi i počeli odjekivati "crni glasovi koji su progovorili o desetljećima diskriminacije".

"Prešli su iz tuge u veliku inspiraciju jer vidim da se stvari okreću", kazala je na skupu koji je organizirala nova medijska organizacija The 19th* u kojoj su većina zaposlenika žene.

Markle koja je odrasla u Los Angelesu kazala je kako želi biti dijelom tih promjena i svojim im glasom pridonijeti.

"I zato, dobro je opet biti kod kuće".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA