Medicinska sestra iz Rusije koja je radila u providnom odijelu - ima novi posao

Medicinska sestra iz Rusije koja je radila u providnom odijelu - ima novi posao
Foto: News Tula / Nadja Žukova

Medicinska sestra iz Rusije, koja je nedavno bila upozorena i čak joj je zaprijećeno tužbom zbog toga što je na poslu nosila providno zaštitno odijelo, sada ima novi posao.

Nadja Žukova ima 23 godine i tvrdila je da nije ni znala koliko joj je odijelo providno, ali kada ju je fotografisao jedan od pacijenata ubrzo je ta fotografija obišla cijeli svijet.

Njeni poslodavci nisu bili oduševljeni ovim postupkom, ali, kao i uvijek - kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore.

Tako je Nadja nedavno imala svoj prvi manekenski posao, a pozirala je za jednu sportsku marku.

"Ne znam kako se fotografija tako brzo proširila internetom, mada znam kada je nastala.

Vidjela sam to, prepoznala se i odmah zaključala profile na društvenim mrežama. Nisam htjela tu vrstu pažnje", rekla je ona u intervjuu za britanski The Sun, javlja B92.

Podsjetimo, ruski Tula News je sredinom maja objavio sliku medicinske sestre u regionalnoj bolnici u Tuli koja je u radu s pacijentima zaraženim koronavirusom nosila providno zaštitno odijelo preko vidljivog bikinija, odnosno donjeg veša. Riječ je bila o Nadji Žukova, bolničarki, koja je zbog viralne fotografije postala planetarno popularna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije