Objavljena još jedna slika: Priča o Covid-19 bolničarki u bikiniju dobila nastavak

Radiosarajevo.ba
Objavljena još jedna slika: Priča o Covid-19 bolničarki u bikiniju dobila nastavak

Ruski portal Tula News je prošle sedmice objavio sliku medicinske sestre u regionalnoj bolnici u Tuli koja je u radu sa pacijentima zaraženim koronavirusom nosila providno zaštitno odijelo preko vidljivog bikinija, odnosno donjeg veša.

Covid-19: "Vatrena bolničarka" u bikiniju zapalila društvene mreže

Slika je izazvala lavinu reakciju širom svijeta, pa ne čudi da je ubrzo objavljena još jedna slika neobično odjevene bolničarke.

Medicinska sestra se pravdala da nije znala da je odijelo tako providno, a na oskudno odijevanje natjerala je vrućina u bolnici.

Regionalno Ministarstvo zdravstva ubrzo je objavilo da je radnica bolnice kažnjena zbog kršenja pravila medicinske odjeće, no javnost je pokazala dosta razumijevanja za "grešnu" bolničarku.

Umjesto kazne, u komentarima se tražilo nagrađivanje djevojke, neki su predlagali da bude postavljena za glavnu sestru.

U komentarima se ukazalo i na zanimljivu podudarnost s rudarima iz istog grada – Tule – koji su u hit-seriji "Černobil" slično obučeni zatrpavali reaktor uništene nuklearne elektrane, da bi potom, zbog visokih temperatura, taj posao morali obavljati nagi.

Bivši glavni sanitarni ljekar Rusije Genadij Oniščenko opisao je ponašanje medicinske sestre "neadekvatnim", dok je zastupnik Donjeg doma ruske Dume Nikolaj Valuev pohvalio devojku. 

Čelnik sindikata medicinskih radnika Andrej Konoval nazvao je disciplinsku mjeru "prekomjernim odgovorom" na negodovanje dijela javnosti. 

"Sestra nije znala da joj se vidi donji veš i ja joj verujem", rekao je Konoval.

Inače, post sa fotografijom ruske medicinske sestre postigao je oko 17 hiljada lajkova među korisnicima Reddita širom svijeta, a neki su zatražili i otvaranje posebne kategorije Covid-19 Sexytime na Pornhubu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije