Mate Rimac kupio jedan od najskupljih stanova u Splitu: Iznenadit ćete se ko mu je susjed

2
Radiosarajevo.ba
Mate Rimac kupio jedan od najskupljih stanova u Splitu: Iznenadit ćete se ko mu je susjed
Instagram / Mate Rimac/Arhiva

Stan u Splitu privlačan je za mnoge kupce, domaće i strane, pa i one s visokom platežnom moći.

Tako je stan u Splitu kupio i mladi poduzetnik i inovator Mate Rimac. Stan se nalazi u zgradi Bel Étage na Duilovu i ima 151,54 kvadratna metra. Rimac ga je kupio u aprilu od jedne švicarske državljanke, a koštao ga je milion i 75 hiljada eura (više od dva miliona KM).

Stanu pripadaju i dva parkirna mjesta, a Rimac, kao i ostali stanari luksuzne zgrade može uživati i u zajedničkoj teretani, bazenu, sauni, jacuzziju, stolovima za masažu i kozmetičkim uslugama, piše Index.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

U istoj zgradi 2020. godine upola manji stan kupio je i Rimčev sugrađanin iz Livna, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Inače zgrada Bel Étage, udaljena samo pedesetak metara od mora, koju je počela graditi splitska građevinska firma od same gradnje zamišljena je kao luksuzna oaza za bogatije stanovnike. Udaljena samo 50 metara od mora, sa 42 luksuzna stana.

...coming home... feel good... BEL ÉTAGE... ⓘ www.beletage.hr/info/ | info@beletage.hr

Posted by BEL ÉTAGE on Friday, December 30, 2016

Na svečanom otvaranju zgrade bila je bivša misica Anica Martinović Kovač, a nedavno je Slobodna Dalmacija pisala o spornoj prodaji stana u istoj zgradi čiji je suvlasnik splitski poduzetnik Joško Svaguša.

Zgrada Bel Etage očigledno je dobra za medijske napise, od same luksuzne gradnje i cijena kvadrata, do njenih stanara, od Joška Svaguše i Zlatka Dalića pa sada do Mate Rimca.

It's a condo lifestyle...BEL ÉTAGE :) ⓘ www.beletage.hr/info/ | info@beletage.hr

Posted by BEL ÉTAGE on Monday, November 7, 2016

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije