Mate Rimac podijelio dirljivu poruku: 'Sanja, hvala na svemu'

2
Radiosarajevo.ba
Mate Rimac podijelio dirljivu poruku: 'Sanja, hvala na svemu'
Instagram / Mate Rimac/Arhiva

Uspješni biznismen Mate Rimac na društvenim je mrežama objavio snimku dirljivog oproštaja od čistačice Sanje koja odlazi u penziju nakon 10 godina.

Osnivač Rimac Automobila i izvršni direktor Rimac Grupe Mate Rimac u četvrtak, 21. decembra, objavio je dirljiv video snimak na kom pozdravlja svoju dugogodišnju kolegicu - čistačicu tetu Sanju. 

Zaposlenici su joj pripremili tortu na kojoj piše 'Sanja sretno!', poslužili su kolače i razna jela, a dobila je i poklone od sad već bivših kolega. Također, Rimac je provozao u Rimac Neveri.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

"Svi Hrvati znaju kako su naše čistačice potlačene i izrabljivane (vidi čistačicagate). Naša teta Sanja odlazi u mirovinu nakon 10 godina u firmi uz oproštaj kolega Facility teama (čistačice, domari, održavanje). Tačno se vidi kako je svima loše i teško", napisao je Rimac u objavi na Facebooku.

Zahvalio se na saradnji i pokazao svoju veličinu kao poslodavca: "Hvala Sanja na svemu, ne mogu vjerovati da je 10 godina prošlo! I hvala svim kolegama koji svaki dan daju doprinos svemu što radimo. Kako je jedan čistač rekao Kennedyu kada je bio u posjeti NASA Space Centru 1962. godine kad ga je pitao što radi: 'I'm helping put a man on the Moon, Mr. President (prev. s engl Pomažem da pošaljemo čovjeka na mjesec, Predsjedniče).'", napisao je.

Mate Rimac ima nove investicije u Bosni i Hercegovini. Evo šta sada planira

Mate Rimac ima nove investicije u Bosni i Hercegovini. Evo šta sada planira

Na videu se može vidjeti koliko je Sanja značila Rimcu i njegovim zaposlenicima, jer je na oproštaju bilo i suza.

Imuni nisu ostali ni pratitelji na Facebooku: "Najveći uspjeh je kad te zovu 'šefe' i nakon puno godina u mirovini", "Mate Rimac - legenda bio i ostao", "Svaka cast poštuj da bi bio poštovan, sve drugo je kratkog vijeka" samo su neki od komentara ispod video snimka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije