Lepa Brena ispričala anegdotu s Oliverom Dragojevićem: "Našalila sam se da ću mu obrisati stakla"

0
Radiosarajevo.ba
Lepa Brena ispričala anegdotu s Oliverom Dragojevićem: "Našalila sam se da ću mu obrisati stakla"
Foto: Instagram / Oliver Dragojević i Lepa Brena

Prošlo je šest godina otkako nas je napustio hrvatski muzičar, cijenjen na prostoru cijele bivše Jugoslavije, čiji hitovi žive i dan danas, a mnogi ga se s tugom prisjećaju, ili srećom, jer kroz svevremenske hitove živi i danas.

Legendarni Oliver Dragojević dobio je čak i svoj brod, a njegovu ostavštinu već šestu godinu za redom slavi manifestacija Trag u beskraju, koja večeras koncertom obilježava sve ono po čemu ga se i danas sjećamo. O vrhunskom muzičaru, ali i čovjeku, imala je potrebu reći nešto i regionalna pjevačica Lepa Brena, koja je s Dragojevićem uvijek njegovala dobar odnos.

"Postoji veoma mali broj ljudi koje sam ja na neki način voljela, cijenila i poštovala, a koji su otišli. Jednostavno, nekad ne postoje riječi s kojima možete opisati emociju i poštovanje koje osjećate prema tim ljudima. Jedan od njih je sigurno i Oliver Dragojević. Nadam se da je na nekom lijepom, boljem i mirnijem mjestu i da zna da je puno toga ostavio za sobom", kazala je Brena koja je 'morskog vuka' zadnji put vidjela u Skandinaviji.

NYT tvrdi da zna kako će se Iran osvetiti Izraelu: Dva grada će biti posebno napadnuta

NYT tvrdi da zna kako će se Iran osvetiti Izraelu: Dva grada će biti posebno napadnuta

"Mislim da sam ga posljednji put srela negdje u Skandinaviji, gdje je bio na benzinskoj pumpi i točio gorivo. Došla je jedna djevojka obrisati mu stakla, a ja sam uzela četku za brisanje stakla i našalila se da ću mu ih obrisati.

Tu smo se prepoznali, srdačno pozdravili, a on je otišao svojim putem i ja sam nastavila sa svojim bendom dalje", rekla je Brena za Prvu televiziju.

Na trenutak druženja dva muzička velikana podsjetila je Instagram stranica koja je podijelila zajedničku fotografiju Brene i Olivera iz vremena jednog od njihovih druženja, a vjeruje se da je nastala 80-ih godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije