Nostalgija i emocije: Objavljena nova pjesma i spot Olivera Dragojevića 'Vrime je'

0
Radiosarajevo.ba
Nostalgija i emocije: Objavljena nova pjesma i spot Olivera Dragojevića 'Vrime je'
Foto: Prtscr / Youtube / Oliver Dragojević

Na šestu godišnjicu smrti neponovljivog Olivera Dragojevića u sklopu prijenosa koncerta "Trag u beskraju", u njegovoj Veloj Luci premijerno je pušten spot za novu pjesmu Vrime je.

Spot i pjesma raznježili su brojne okupljene u Veloj Luci i gledatelje ispred TV ekrana.

"Oliver je bio poseban čovjek koji je svojom pjesmom dopirao duboko u dušu i bojao naše živote posebnim bojama. Oliver je pisma, Oliver je more… Lijepo je bilo s Oliverom dijeliti zajedničke note i surađivati s Marijanom Banom, biti svjedok kad ti svojim pjevanjem u pjesmu unosi ono jedinstveno i posebno, onako kako je jedino on to znao. Vrime je je jedna emotivna pjesma, rezultat lijepih trenutaka druženja s muzikom i dragim ljudima. Nastala prije desetak godina i drago mi je što je sada imamo priliku podijeliti sa svima.", o pjesmi i suradnji s Oliverom je izjavio Tomislav Mrduljaš.

Pomozi.ba objavio potresan video: Nana Bahra i dedo Fikret imaju samo jednu želju prije smrti

Pomozi.ba objavio potresan video: Nana Bahra i dedo Fikret imaju samo jednu želju prije smrti

Emotivan prateći video spot za Vrime je potpisuje režiser Toni Mijač koji je otkrio što ga je na ovaj vizualni koncept inspiriralo:

"Inspiracija za koncept spota Vrime je mi je došla nakon samo nekoliko preslušavanja pjesme te uranjanja u Oliverovu čarobnu interpretaciju, melankoličan tekst i melodiju koja stvara lijep ali i bolan dojam. Kod razmišljanja o vizualizaciji pjesme, dolazile su mi ideje o praćenju osobe koja se nakon rastanka i/ili gubitka jako bliske osobe saživljava s novom realnošću te prolazi katarzu oslobađanja od zarobljenosti u prošlosti i nalaženje sreće u sadašnjosti s lijepim uspomenama koje prate.

Znate li kako je nastala pjesma 'Moj lipi Anđele' legendarnog Olivera? Tajna se krije u ovome

Znate li kako je nastala pjesma 'Moj lipi Anđele' legendarnog Olivera? Tajna se krije u ovome

Nakon ispisivanja scena, osjetio sam priliku za ubacivanje određenih motiva iz Oliverovih prijašnjih spotova koji su doprinosili njegovoj vizualnoj upečatljivosti te sam tu vidio priliku za dodatnu posvetu i homage velikoj legendi u nadi da će ih gledatelji te motive i prepoznati."

Nježna, emotivna i nostalgična pjesma Vrime je, baš onakva na kakvu su navikli Oliverovi brojni obožavatelji,  stiže nakon velikog hita Ne mogu ti reći objavljenog u martu, a kojim je najavljen album Dolaziš s dvanaest novih Oliverovih pjesama. 

Za album su dvije godine prikupljani i preslušavani materijali, uloženi su sati pomnog biranja, prisjećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pjesme napravile sa sigurnošću u njegovo odobravanje.

Pjesma Vrime je dostupna je na svim streaming servisima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije