Znate li kako je nastala pjesma 'Moj lipi Anđele' legendarnog Olivera? Tajna se krije u ovome

1
Radiosarajevo.ba
Znate li kako je nastala pjesma 'Moj lipi Anđele' legendarnog Olivera? Tajna se krije u ovome
Foto: Prtscr / Youtube / Oliver Dragojević

O povijesti nastanka te pjesme progovorio je i sam muzičar u nekoliko navrata. Tvrdi, sve je krenulo dijalogom njega i Zdenka Runjića.

Harijeva životna ljubav i supruga Nensi Rončević je stvarna inspiracija iza singla koji je mogao ostati u ladici da nije došlo do obrata. 

"Historija te pjesme je bila da je mene Runjić pitao da napišem pjesmu za Zrinku. Napisao sam ju misleći na svoju ženu, odlučio sam da je to pjesma za ženu. Onda je Runjić rekao da to nije pjesma za Zrinku i stajala je u ladici. Prijateljica me pitala imam li pjesmu za Olivera i tako sam mu dao da posluša. Sve skupa priča oko te pjesme je vrhunska, možda čak i historijska", komentirao je za CMC.

Vojin Mijatović otkrio ko je glasao protiv usvajanja deklaracije u NSRS

Vojin Mijatović otkrio ko je glasao protiv usvajanja deklaracije u NSRS

Rončević iza sebe ima zanimljivu karijeru. Počeo je u kafićima i to uz usnu harmoniku i gitaru. Kako je otkrio u razgovoru za Gloriju, sve se dogodilo igrom slučaja, a kulminiralo je pobjedom na Melodijama hrvatskog jadrana

"Muzikom sam se počeo baviti igrom slučaja. Počeo sam nastupati po kafićima izvodeći pjesme Boba Dylana i Neila Younga, jer sam svirao gitaru i usnu harmoniku, a početkom 1993. godine počeo pisati svoje pjesme i snimio ih u studiju Deva Dade Marušića", otkrio je. 

S "Getaninom" je pobijedio na Melodijama hrvatskog Jadrana i potpisao trogodišnji ugovor s Croatiom Records. "Neko vrijeme sam se lomio, dok nisam ostavio posao geodetskog tehničara", otkrio je ranije.

Tom prilikom otkrio je i neostvarene želje. "Ja sam sebi u startu postavio cilj da moja pjesma završi na albumu neke zvijezde da zaradim milijun eura (oko 2 miliona KM), hoću koncert u Areni Zagreb i napravit ću najbolji koncert koji je moguće. Vodi me nevidljiva božja ruka, zaslužan sam 50 posto a ostalo viša sila jer ne mogu neke stvari objasnit šta sam napisao",dodao je, piše Direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije