Hollywood / Pitt i DiCaprio: Prva fotografija sa seta novog Tarantinovog filma

28. 06. 2018. u 07:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 45

Leonardo DiCaprio je na svom Instagram profilu ovjavio prvu fotografiju iz nadolazećeg filma Quentina Tarantina "Bilo jednom u Hollywoodu", na kojoj je i Brad Pitt.

Pored njih dvojice u filmu se pojavljuju, te glume i Al Pacino, Damian Lewis, koji će glumiti ikonu Stevea McQueena, Luke Perry će biti Scotty Lancer, Emile Hirsch je Jay Sebring, Dakota Fanning je Lynette “Squeaky” Fromme — članica obitelji Manson - a tu su i Keith Jefferson kao Land Pirate Keith i Nicholas Hammond kao redatelj Sam Wanamaker.

U filmu, koji Tarantino režira, piše i producira, još su i DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Burt Reynolds i Timothy Olyphant.

Radnja filma je smještena u Los Angelesu 1969, na vrhuncu hipi-pokreta u Hollywoodu. Glavni likovi su Rick Dalton (DiCaprio), bivša zvijezda western TV serija i njegov dugogodišnji dubler Cliff Booth (Brad Pitt).

Obojica se bore da opstanu u Hollywoodu kojeg više ne prepoznaju, ali Dalton ima vrlo slavnu susjedu...Sharon Tate. Za one koji ne znaju, Sharon Tate je bila glumica i žena Romana Polanskog. Kada je bila trudna, nju i još četvoro ljudi ubili su članovi obitelji Manson.

"TV glumac i njegov dubler upuštaju se u odiseju da ponovo postanu slavni u filmskoj industriji za vrijeme ubistava Charlesa Mansona", navodi se u opisu novog Tarantinovog filma.

Charles Manson je jedan od najzloglasnijih ubica 20. stoljeća, bio je vođa kvazi-hipijevske komune pod imenom "Porodica" čiji su pripadnici, po njegovom naređenju, u ljeto 1969. počinili seriju višestrukih ubistava u Los Angelesu, čija je najpoznatija žrtva upravo Sharon Tate.

Film izlazi 9. avgusta 2019, a premijera će se održati na 50. godišnjicu tzv. LaBianca ubistava koje su počinili Mansonovi sljedbenici.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA