Kuća zmajeva: Pogledaje trailer za preguel serije "Game of Thrones"

0
Radiosarajevo.ba
Kuća zmajeva: Pogledaje trailer za preguel serije "Game of Thrones"
Foto: Instagram / HBO / Zmajevi se vraćaju na HBO

Zmajevi su se vratili na HBO.

Objavljen je novi trailer za dugoočekivani prequel serije Game of Thrones (Igra prijestolja, op.pr.).

Riječ je o seriji House of the Dragon (Kuća zmajeva, op.pr.), koja je smještena 200 godina prije događaja u originalnoj priči, koja je postala najveći hit HBO-a ikada i drama s najviše Emmy nagrada svih vremena.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Nova serija dolazi nam od tvorca sage Georgea R.R. Martina (temelji se na njegovoj knjizi Fire & Blood) i showrunnera Ryana Condala i Miguela Sapochnika.

U seriji glume Paddy Considine (Peaky Blinders) kao Kralj Viserys/Targaryen, Olivia Cooke (Ready Player One) kao Alicent Hightower, Emma D’Arcy (Wanderlust) kao princeza Rhaenyra Targaryen i Matt Smith (Doctor Who) kao princ Daemon Targaryen.

Serija, koja će se premijerno prikazati 21. augusta, glavna je inicijativa za HBO, koji se nada da će povratiti dio magije Igre prijestolja, koja je donosila više od milijarde prihoda tokom prikazivanja od 2011. do 2019.

HBO također ima nekoliko drugih prequel projekata smještenih u svijet Westerosa u različitim fazama razvoja i dobra izvedba ove serije bila bi dobar znak da se GoT može pretvoriti iz jedinstvene hit serije u franšizu.

Međutim, postoje smetnje, jer je tržište za ovaj sadržaj postalo 'zasićenije' posljednjih godina, fantastičnih emisija je mnogo više (Netflixov The Witcher, Amazonov Wheel of Time) i serija će se boriti s još jednim velikim "fantasy" lansiranjem: Amazonovom velikobudžetnom serijom Gospodar prstenova: Prstenovi moći, koja se premijerno prikazuje samo 12 dana nakon Zmajeva

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije