Krunidba kralja Charlesa III: Ceremoniji će se pridružiti brojne ličnosti iz svijeta muzike i filma

1
Radiosarajevo.ba
Krunidba kralja Charlesa III: Ceremoniji će se pridružiti brojne ličnosti iz svijeta muzike i filma
Foto: EPA-EFE / Camilla i kralj Charles

Hollywoodski glumac Tom Cruise i Joan Collins najnovija su u nizu zvjezdanih imena koje će nastupiti na krunidbenom koncertu 7. maja, piše BBC. Pustolov Bear Grylls i Sir Tom Jones također će im se pridružiti u unaprijed snimljenim skečevima kako bi proslavili krunidbu kralja i kraljice. Koncert u nedjelju, 7. maja održat će se u dvorcu Windsor pred 20 hiljada ljudi, a prenosit će ga i televizija i radio BBC.

U unaprijed snimljenim skečevima za koje se tvrdi da otkrivaju slabo poznate činjenice o monarhu sudjelovat će brojne poznate osobe među kojima i bivši profesionalac "Strictly Come Dancinga" Oti Mabuse, a tu je i nastup Winnie the Pooha.

U nastup su uključeni i Take That, Katy Perry, Lionel Richie, kao i klasični izvođači uključujući Andreu Bocellija i velškog bas-baritona Sir Bryn Terfela.

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Muzičari Paloma Faith, Olly Murs, rock gitarist Steve Winwood, Nicole Scherzinger iz The Pussycat Dolls i kineski pijanist Lang Lang također su dodani u postavu, zajedno s nigerijskim kantautorom Tiwom Savageom, DJ Peteom Tongom te pobjednicom talent showa The Piano TV - Lucy. Bollywoodska zvijezda Sonam Kapoor također je odabrana da održi govorni nastup.

"Uz zadivljujuću pozadinu dvorca Windsor, bit će to večer puna nezaboravnih trenutaka u kojima će Njihova Veličanstva i svi u Ujedinjenom Kraljevstvu moći uživati.", najavila je Kate Phillips, direktorica BBC-ja.

Na krunidbi kralja Charlesa III posebnu će ulogu imati njegov najstariji sin

Na krunidbi kralja Charlesa III posebnu će ulogu imati njegov najstariji sin

Pored ovih novosti, Buckinghamska palača objavila je tri nova službena portreta kralja Charlesa III. i kraljice supruge Camille u petak, 28 aprila, sedmicu dana prije kraljeve krunidbe sljedeće subote. Fotografije je snimio Hugo Burnand koji je bio službeni fotograf na njihovom vjenčanju 2005. godine. Na jednoj slici, par stoji zajedno dok poziraju u plavoj odjeći, a zatim sjede odvojeno na plavim i zlatnim stolicama na druge dvije. Fotografije su snimljene prošlog mjeseca u Blue Drawing Room u Buckinghamskoj palači.

Pozivnica za krunidbu kralja Charlesa otkrila novu titulu koju sad ima Camilla

Pozivnica za krunidbu kralja Charlesa otkrila novu titulu koju sad ima Camilla

Podijeljena je i dosad neobjavljena slika Charlesa snimljena dok je bio student na Sveučilištu Cambridge. Charles je imao 18 godina kada je slika snimljena na njegovoj maturi - kada je formalno postaje student na sveučilištu, u oktobru 1967. Od tada se čuva u arhivima Trinity Collegea. Kraljeva krunidba održat će se u subotu 6. maja u Westminsterskoj opatiji u Londonu, piše Jutarnji.hr.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CrnDrd4orz9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading[/instagram]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije