Kralj Charles potresen Kateinom dijagnozom: Evo kako joj pomaže dok se i sam bori s istom bolešću

0
Radiosarajevo.ba
Kralj Charles potresen Kateinom dijagnozom: Evo kako joj pomaže dok se i sam bori s istom bolešću
Foto: Instagram / Kate Middleton

Svijet je ostao u šoku nakon što je Kate Middleton ovog petka, 22. marta objavila da ima rak. Princeza se obratila javnosti nakon višemjesečnih nagađanja o razlozima zašto se povukla iz javnosti. Objavila je da je u ranoj fazi liječenja raka.

Bolna dijagnoza shrvala je obožavatelje kraljevske porodice širom svijeta, a vijest je posebno pogodila kralja Charlesa III. koji je posljednjih nekoliko sedmica u stalnom kontaktu s princezom od Walesa.

"Kralj Charles ponosan je na Catherine zbog hrabrosti koju je pokazala ovim istupom. Otkako su proveli vrijeme u bolnici u oporavku nakon operacije, kralj je s voljenom snahom ostao u bliskom kontaktu te će, zajedno s kraljicom, nastaviti pružati ljubav i podršku cijeloj porodici u ovim teškim trenucima", saopćili su iz Buckinghamske palače.

Denis Bećirović: "Strateški interes je da se u BiH osigura potpuna sloboda medija"

Denis Bećirović: "Strateški interes je da se u BiH osigura potpuna sloboda medija"

Podsjećamo, Palača je početkom februara obavijestila javnost da kralj ima rak. Nisu govorili o detaljima, samo su rekli kako nije riječ o raku prostate, s obzirom na to da bi većina mogla pomisliti da se radi o tome jer je svega nekoliko dana prije Charles bio u bolnici na liječenju povećanje prostate. Na tim pretragama doznalo se da ima rak.

Odmah je krenuo s liječenjem, a doktori su mu savjetovali da na neko vrijeme ne obavlja kraljevske dužnosti.

Kate Middleton se prvi put obratila javnosti nakon operacije i otkrila da ima rak

Kate Middleton se prvi put obratila javnosti nakon operacije i otkrila da ima rak

Baš kao što je to prošlog mjeseca učinio Charles, i Kate se zahvalila javnosti na 'svim prekrasnim porukama podrške i na razumijevanju dok se oporavljala od operacije'. Kensingtonska palača saopćila je da neće objavljivati ​​pojedinosti o tome koju vrstu raka princeza ima ili u kojem je stadiju raka te je zamolila sve da ne nagađaju.

Tužnu vijest najteže su primili Kateino troje djece: 10-godišnji princ George, osmogodišnja Charlotte i petogodišnji Louis. Princ William i Kate sada rade 'sve što mogu da to privatno procesuiraju i riješe za dobrobit svoje mlade porodice', a upravo je suprug William princezina najveća podrška u ovom teškom životnom periodu, prenosi Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije