Kate Middleton šokirala svijet objavom da boluje od raka: Ovo je njena potpuna izjava

0
Radiosarajevo.ba
Kate Middleton šokirala svijet objavom da boluje od raka: Ovo je njena potpuna izjava
Foto: Kolaž / Kate Middleton

Kate Middleton je danas, 22. marta, šokirala svijet svojom objavom da boluje od raka. 

U videu objavljenom na društvenim mrežama, Kate Middleton je odlučila da se zahvali za svu podršku koju je dobila, ali i da pošalje poruku drugima koji boluju od ove bolesti. 

"Htjela sam iskoristiti ovu priliku da vam se lično zahvalim za sve divne poruke podrške i za vaše razumijevanje dok sam se oporavljala od operacije. Bilo je to nevjerovatno teških nekoliko mjeseci za cijelu našu porodicu, ali imala sam fantastičan tim ljekara koji se sjajno brinuo za mene, na čemu sam jako zahvalna.

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

U januaru sam se podvrgnula velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se mislilo da moje stanje nije kancerogeno. Operacija je bila uspješna. Međutim, testovi nakon operacije pokazali su da je rak bio prisutan. 

Moj medicinski tim me savjetovao da se podvrgnem preventivnoj hemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja. Ovo je naravno došlo kao veliki šok, a William i ja činili smo sve što možemo da procesuiramo i riješimo ovo privatno za dobrobit naše mlade porodice. 

Kao što možete zamisliti, za to je trebalo vremena. Trebalo mi je vremena da se oporavim od teške operacije da bih mogla započeti liječenje. Ali, što je najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću ja biti dobro. 

Kao što sam im rekla: Dobro sam i svakim danom postajem sve jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da ozdravim; u mom umu, tijelu i duhu.

Imati Williama uz mene također je veliki izvor utjehe i sigurnosti. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. To nam oboma puno znači. Nadamo se da ćete razumjeti da nam, kao porodici, sada treba malo vremena, prostora i privatnosti dok završim svoje liječenje. Rad mi je uvijek donosio duboki osjećaj radosti i veselim se što ću se vratiti kad budem mogla, ali za sada se moram fokusirati na potpuni oporavak. U ovom trenutku mislim i na sve one čije je živote dohvatio rak. Molim sve koji se suočavaju s ovom bolešću, u bilo kojem obliku, da ne gube vjeru i nadu. Niste sami", navela je Kate Middleton. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije