Korisnici X-a masovno pretražuju nepristojne fotografije popularne glumice i kupe viruse

0
Radiosarajevo.ba
Korisnici X-a masovno pretražuju nepristojne fotografije popularne glumice i kupe viruse
FOTO: Screenshot / Sydney Sweeney

Sydney Sweeney postala je ponovno viralna i to ne samo zato što ljudi ne mogu prestati pričati o njenom pojavljivanju u "Saturday Night Liveu".

Korisnici društvenih mreža ne mogu prestati tražiti nepristojne fotografije glumice koje su "procurile" u javnost te se susreću s velikom količinom spama, virusa i mogućeg hakiranja.

"Ako nasjednete na očigledno zlonamjerno hakiranje ili virus jer ste tražili sise Sydney Sweeney na X-u, ni Bog vam ne može pomoći", napisala je novinarka Samantha Cole, koja je izvijestila javnost o rezultatima prijevare za 404 Mediju.

Dvije godine od smrti Ivice Osima, prisjetili ga se u FK Željezničar i Japanu

Dvije godine od smrti Ivice Osima, prisjetili ga se u FK Željezničar i Japanu

"Ne znam ko ovo treba čuti, ali ako ste pretraživali skandalozne fotografije Sydney Sweeney na X-u, čeka vas puno virusa... Čuo sam", dodao je drugi korisnik.

Pretrage ove popularne teme otkrile su web-lokacije na kojima se nalaze poveznice s virusom koji iskače korisnicima društvenih mreža.

Pojavljivanje zvijezde serije "Euforija" u emisiji "SNL", tokom koje je glumila konobaricu u Hootersu i pritom odjenula usku haljinu s dubokim dekolteom, također je izazvalo laskave eseje u konzervativnim medijima poput kanadskog The National Posta i američkog The Spectatora. Oni navode da su njene grudi bile "oružje protiv woke kulture".

"Woke kultura je mrtva", objavio je desničarski politički komentator Richard Hanania, dok se malezijski desničarski influencer Ian Miles Cheong složio s njim te podijelio istu snimku uz komentar "woke kultura je tako gotova."

Ovaj virus koji je povezan s eksplicitnim fotografijama Sydney Sweeney pojavio se samo nekoliko sedmica nakon što je procurio lažni seksualno eksplicitni video voditeljice podcasta Bobbi Althoff, a ranije i lažne gole fotografije pjevačice Taylor Swift.

404 Media tvrdi da neželjeni sadržaj cvjeta na X-u zbog toga koliko je "nedovoljno moderirana platforma" Elona Muska. Nekadašnji Twitter već se našao u središtu problema zbog govora mržnje, dezinformacija i spama, a zbog toga su izgubili brojne oglašivače otkako je megamilijarder kupio tu platformu 2022. i preimenovao je u X. Želja mu je bila pretvoriti je u ‘platformu za slobodu govora‘, no sve je otišlo u krivom smjeru...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije