Planirani napadi na koncertima Taylor Swift u Beču: Dvije osobe uhapšene

0
Radiosarajevo.ba
Planirani napadi na koncertima Taylor Swift u Beču: Dvije osobe uhapšene
Foto: EPA - EFE / Taylor Swift

Sva tri koncerta Taylor Swift u Beču otkazana su.

Organizatori su koncerte otkazali u dogovoru s austrijskim vlastima zbog opasnosti od terorističkog napada. Kako je u srijedu navečer saopćio organizator Barracudamusic, koncerte su odlučili ne održati zbog opasnosti od terorizma, javlja Kronen Zeitung.

"Zbog potvrde vladinih dužnosnika o planiranom terorističkom napadu na stadionu Ernst Happel, nemamo drugog izbora nego otkazati tri planirana nastupa zbog sigurnosti svih."

Ulice ispunjene građanima i turistima: Osjetite posebnu atmosferu našeg Sarajeva

Ulice ispunjene građanima i turistima: Osjetite posebnu atmosferu našeg Sarajeva

U srijedu ujutro u Ternitzu u Donjoj Austriji uhapšen je 19-godišnjak zbog "konkretne sumnje u opasnost". Opsežna operacija izvršne vlasti dovela je do evakuacije brojnih stanovnika. Postojala je velika sumnja da mladić čuva eksploziv ili barem eksplozivni materijal. 

Nešto kasnije saznalo se za hapšenje druge osobe u vezi s planom s napadom u Beču. Prema navodima policije, dva mladića su se "radikalizirala" na internetu. Policija je tada najavila opsežne mjere osiguranja za koncerte Taylor Swift. Ali na kraju dana rizik je bio prevelik za organizatore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije