Koliko je koštala hacienda Zdravka Mamića u Hercegovini?

2
Radiosarajevo.ba
Koliko je koštala hacienda Zdravka Mamića u Hercegovini?
Foto: Fena / Zdravko Mamić

Nedaleko od vodopada Kravica u Ljubuškom diže se nova rezidencija Mamićevih.

Iako je sam Zdravko Mamić više puta javno rekao da vilu gradi njegov sin Mario, očito da tata, kako sam sebi tepa “gazda”, drži sve konce u rukama. Barem prema snimcima čitatelja 24sata sa mjesta gdje se gradi hacijenda Zdravka Mamića.

"Kakav praznik?! Pa je l’ prekjučer bio praznik? Idemo raditi, u p.m. Ali ne da ja to govorim kao gazda… Pitajte svoje roditelje, djedove i očeve. Oni su tako izgradili najmoćniju državu na svijetu, Njemačku", na svoj način Mamić je poticao radnike na gradilištu.

Meteorolozi objavili prognozu do 23. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Meteorolozi objavili prognozu do 23. maja: Ovo se mnogima neće svidjeti

Gdje god se selio se, Mamić to radi u svom stilu, kako je radio čitav život.

Međutim, pitanje svih pitanja je koliko košta to velebno zdanje podignuto na surovom hercegovačkom kamenu s vilom prizemnicom, bazenom, sportskim terenom na kojemu se mogu igrati nogomet, košarka i tenis te se odmarati pod palmama u hladu.

Novinari su nazvali desetak arhitekata, građevinara i agenata za nekretnine, od kojih se većina izvinila čim je čula prezime Mamić, a oni koji su se i usudili procjenjivati vrijednost ovoga projekta nisu bili spremni javno to reći. Kažu da ne bi bilo u redu s obzirom na to da ne rade na projektu.

Ko je nova 30 godina mlađa izabranica Zdravka Mamića: Otkriveni novi detalji veze

Ko je nova 30 godina mlađa izabranica Zdravka Mamića: Otkriveni novi detalji veze

"S obzirom na to da se cijene građevinskog materijala i ruku u BiH razlikuju od cijena u Hrvatskoj, prema ovim fotografijama snimljenima iz zraka, neka slobodna procjena je da gradnja vile vrijedi oko pola miliona eura (975 hiljada KM) rekao je jedan građevinar.

Drugi je sebi dao više vremena proučivši što se sve do sada izgradilo, koliko objekata na imanju, pa je kazao: 

Zdravko Mamić prelomio: 'Opraštam se od nogometa, do kraja života živjet ću u BiH'

Zdravko Mamić prelomio: 'Opraštam se od nogometa, do kraja života živjet ću u BiH'

"Pretpostavljam da kuća, koliko se vidi prizemnica, ima oko 500 kvadrata plus vinski podrum od 150 kvadrata. Tu je i pomoćni objekt od 70 kvadrata, koliko ima i bazen. Cijena gradnje i opremanja navedenog iznosi oko dva miliona eura, a zemljište s uređenjem i ogradom još oko pola miliona eura. Sve skupa stoji dakle oko 2,5 miliona eura (4,9 miliona KM), a tolika je i tržišna vrijednost ove nekretnine."

S obzirom na to da se Zdravko Mamić hvalio kako je u Dinamu zaradio 2,5 milijardi kuna (6,4 milijarde KM) i da je on “siromah” u poređenju s tim iznosom, a da je osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 15,3 miliona eura (29,8 miliona KM) iz Dinama, ova vila za njega i nije impresivan izdatak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije