Alec Baldwin oslobođen optužbi za ubistvo, oglasili se i njegovi advokati

0
Radiosarajevo.ba
Alec Baldwin oslobođen optužbi za ubistvo, oglasili se i njegovi advokati
Foto: EPA - EFE / Alec Baldwin

Holivudski glumac Alec Baldwin oslobođen je optužbi za ubistvo iz nehata snimateljice Halyne Hutchins u oktobru 2021. koje se dogodilo na setu filma Rust.

"Zadovoljni smo odlukom o odbacivanju slučaja protiv Aleca Baldwina i podstičemo odgovarajuću istragu činjenica i okolnosti ove tragične nesreće", izjavili su njegovi advokati Luke Nikas i Alex Spiro za Daily Mail.

Alec je bio optužen po dvije tačke optužnice za ubistvo iz nehata, a najozbiljnija tačka optužnice nosila je sa sobom potencijalnu zatvorsku kaznu od pet godina zatvora.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Dana 21. oktobra 2021. snimanje filma Rust na farmi u Novom Meksiku završilo se tragično kada je Baldwin zapucao iz oružja u kojemu su umjesto lažnih bili pravi metci te ubio direktoricu fotografije Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souzu. Ubistvo je potreslo Hollywood i potaknulo pozive na zabranu vatrenog oružja tokom snimanja.

Vijest o odustajanju od optužnice koju je u četvrtak objavio specijalizirani časopis Deadline i drugi američki mediji, dolazi istog dana kada se u Montani nastavlja snimanje filma.

Alec Baldwin, poznat po ulozi u seriji Televizijska posla ("30 Rock") od početka je tvrdio da nije kriv. Rekao je da su ga uvjeravali da je oružje bezopasno i poriče da je stisnuo okidač. Tu tvrdnju mnogi stručnjaci dovode u pitanje, piše Direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije