Alec Baldwin mogao bi izbjeći zatvor

0
Radiosarajevo.ba
Alec Baldwin mogao bi izbjeći zatvor
FOTO: Screenshot / Alec Baldwin

Tužioci su odbacili ključne optužbe protiv Aleca Baldwina, zbog kojih je bio osuđen na pet godina zatvora nakon što je ubio Halynu Hutchins.

Okružno tužilaštvo u Santa Feu odustalo je od tužbe za upotrebu oružja protiv glumca. Ovo znači da čak i ako bude osuđen za optužbu za ubistvo iz nehata, on neće provesti vrijeme iza rešetaka, piše DailyMail.

Advokat je u ime Baldwina podnio žalbu tužiocima jer su prošle sedmice progonili glumca po zakonu koji se na njega ne može priminjiti.

Društvo novinara BiH poziva na solidarnost: "Samo tako možemo prestati biti taoci politike"

Društvo novinara BiH poziva na solidarnost: "Samo tako možemo prestati biti taoci politike"

Prvobitno, optužba za upotrebu oružja bila je povezana s njegovim optužbama za ubistvo iz nehata, ali je kancelarija tužioca Santa Fea potvrdila za DailyMail da je uklonjena u petak.

Optužba zahtijeva da osoba koja je upotrijebila pištolj "mahne" oružjem, što znači da je pištolj izložen s namjerom da zastraši ili povrijedi osobu.

U vrijeme pucnjave, Baldwin je bio na snimanju filma Rust, što znači da je mala vjerovatnoća da je optužba u skladu sa zakonom Novog Meksika.

Međutim, nova izmjena zakona znači da mahanje oružjem više nije potrebno, promjena koja se dogodila sedam mjeseci nakon fatalnog incidenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije