Zarađuju basnoslovne iznose: Ovo su najplaćenije glumice svijeta

0
Radiosarajevo.ba
Zarađuju basnoslovne iznose: Ovo su najplaćenije glumice svijeta
Foto: EPA-EFE / Sofia Vergara

Zvijezda "Moderne porodice" Sofia Vergara na vrhu je Forbesove liste najplaćenijih glumica na svijetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su kina zapala u krizu, objavio je Forbes.

Vergara - koja je trenutno sutkinja u emisiji "America's Got Talent" - zaradila je nevjerovatnih 43 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci u plaći i angažmanima. Pomakla se s drugog mjesta prošle godine, prenosi Hina. 

48-godišnja Kolumbijka zarađivala je 500 hiljada dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emmyjem nagrađene "Moderne porodice" koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine.

Forbes je procijenio da će zaraditi "barem 10 miliona dolara po sezoni" za "AGT", jednu od najpopularnijih takmičarskih emisija u SAD-u.

Sofia Vergara  - undefined

Foto: EPA-EFE: Sofia Vergara

Pandemija koronavirusa paralizirala je Hollywood, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje kina te je snimanje mnogih visokobudžetnih filmova odgođeno.

Oskarovka Angelina Jolie na drugom je mjestu Forbesove liste s 35 miliona dolara.

Glumice koje najviše zarađuju na televiziji ili streaming servisima nalaze se na vrhu liste.

Angelina Jolie  - undefined

Foto: EPA-EFE: Angelina Jolie

Zvijezda serije "Wonder Woman" Gal Gadot nalazi se na trećem mjestu s 31 milion dolara, no dio novca je zaradila u Netflixovom filmu "Red Notice".

Gal Gadot  - undefined

Foto: EPA-EFE: Gal Gadot

Ukupno je 10 najplaćenijih glumica u svijetu 2020. godine zaradilo 254 miliona dolara u 12 mjeseci.

Deset najplaćenijih glumaca zaradilo je gotovo duplo više - gotovo 550 miliona dolara - u istom periodu. Tu listu je prošli mjesec predvodio Dwayne "The Rock" Johnson sa 87.5 miliona dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije