Svi je pamte kao seksi agenticu iz hit-serije, sada izgleda dosta drugačije

1
Radiosarajevo.ba
Svi je pamte kao seksi agenticu iz hit-serije, sada izgleda dosta drugačije
FOTO: Facebook / Peta Wilson kao Nikita

Krajem 90-ih s velikim zanimanjem pratila se serija "Nikita" u kojoj je glavnu ulogu agentice Nikite glumila Peta Wilson.

Za ovu ulogu na audiciju se prijavilo 200 glumica, ali kada su producenti ugledali 27-godišnju Petu odmah su odlučili kako je uloga njezina.

Peta je tada još bila studentica glume i ova serija donijela joj je veliku popularnost, a gledatelji su napeto pratili kako se razvija hemija između Nikite i Michaela Samuella, kojeg je glumio Roy Dupuis.

Serija se snimala do 2001. godine, a nakon toga je australska glumica nije ostvarila značajniju karijeru i svi je zapravo najviše pamte po liku seksi i neodoljive Nikite.

Zadnji film snimila je 2015. godine i nakon toga posvetila se dizajnu donjeg rublja u u Los Angelesu otvorila vlastiti dućan nazvan 'Wylie Wilson', ali zbog pandemije koronavirusa Peta je trgovinu zatvorila i ugasila je i svoj web shop, prenosi Večernji list. 

Peta Wilson - undefined

Foto: EPA-EFA: Peta Wilson

Pobornica je zdravog načina života, voli ronjenje i jahanje, a bavi se i slikanjem, te je veliki fan oldtimera.

Peta možda više nema vitku liniju kao kada je završila sa snimanjem serije i nije pristala na hollywoodske trendove ljepote i zadržala je svoje bore, ali ova 49-godišnjakinja i dalje ima svoj zaštitni znak - seksi glas.

Svoj privatni život trudila se držati podalje od javnosti i poznata je samo činjenica da ima sina Marlowa iz veze s redateljem Damianom Harrisom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije