Kevin Spacey: Još jedna optužba za seksualni napad

Radiosarajevo.ba
Kevin Spacey: Još jedna optužba za seksualni napad
Provodi se istraga protiv glumca Kevina Spaceyja zbog treće optužbe za seksualni napad. Istraga je otvorena nakon što je jedan muškarac kazao da ga je 58-godišnji oskarovac napao 2005. godine u Londonu.

"Trinaestog decembra smo dobili optužbu da je muškarac seksualno napao drugog muškarca, treću žrtvu, 2005. godine u Westminsteru", kazao je glasnogovornik londonske policije.

Policija nije direktno spomenula Spaceyja, ali su kazali da je navodni počinitelj ista osoba koja je predmet žalbi iz 2005. i 2008. godine. Nakon prve optužbe za seksualni napad protiv Kevina Spaceyja, nekoliko muškaraca i žena je izjavilo da se glumac neprimjereno ponašao prema njima.

Istraga protiv glumca pokrenuta je i u SAD-u

Iz londonskog pozorišta Old Vic kazali su da su dobili 20 ličnih svjedočanstava o navodnom nepriličnom ponašanju Kevina Spaceyja koji je od 2004. do 2015. godine radio kao umjetnički voditelj.

Netflix je nakon optužbi izbacio glumca iz serije House of Cards i odlučio je da neće nastaviti snimati film u kojem Specey glumi Gora Vidala. Također, u drami All Money in the World zamijenio ga je Christopher Plummer.

Odlučeno je da glumac više neće dobijati Emmy nagradu, a njegov agent i publicista su mu otkazali saradnju. Glumac se od optužbi nije pojavio u javnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije