Keanu Reeves dolazi u Hrvatsku: Otkriven i razlog posjete

0
Radiosarajevo.ba
Keanu Reeves dolazi u Hrvatsku: Otkriven i razlog posjete
Foto: Instagram / Keanu Reeves

Dogstar po prvi put dolaze u Hrvatsku kao dio impresivnog programa povratničkog INmusic festivala u junu 2024. godine.

Rockeri Dogstar pridružuju se impresivnom programu INmusic festivala uz već najavljena imena The National, The Smashing Pumpkins, Hozier, Viagra Boys, The Gaslight Anthem, Sleaford Mods i Paolo Nutini.

Dogstar je osnovan početkom 90-ih godina kao projekt Keanu Reevesa na bas gitari i Roberta Mailhousea na bubnjevima, a dvojcu se naknadno pridružio Bret Domrose kao pjevač i gitarist čime je era ovog alternativnog rock benda započela. Njihov osebujan grunge izričaj donio je bendu pozitivne kritike i obožavatelje širom svijeta.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

Album prvenac Our Little Visionary objavljen je 1996. godine, a svoj značaj Dogstar su dodatno potvrdili nastupima kao predgrupa mnogim velikanima 90-ih, između ostalih i Davidu Bowieju. Drugi album Happy Ending, objavljen 2000. godine, dočekan je s oduševljenjem, a na kraju uspješne turneje trio se razišao.

Ponovno okupljanje Dogstara ubrzala je pandemija koronavirusa, a pjesme nastale tokom tog perioda postale su dijelom najnovijeg albuma Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees, objavljenog u oktobru ove godine.

U maju 2023. Dogstar su, nakon više od dva desetljeća, održali impresivan povratnički koncert na festivalu BottleRock Napa Valley kojim su zadivili mnogobrojnu publiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije