Kćerka Đorđa Balaševića prijavila supruga za nasilje: ‘Zaključao me, a onda je krenulo...‘

0
Radiosarajevo.ba
Kćerka Đorđa Balaševića prijavila supruga za nasilje: ‘Zaključao me, a onda je krenulo...‘
Foto: Instagram / Jovana Balašević

Novosadska glumica Jovana Balašević, nekima poznatija kao kćerka legendarnog kantautora Đorđa Balaševića, prijavila je u subotu 15. aprila svog vanbračnog supruga Aleksandra Jovanovića, inače bivšeg predsjednika Skupštine Grada Novog Sada, za porodično nasilje.

Kako je navedeno, Jovana je došla u stan u Ulici Ilije Ognjanovića u kojem je živjela sa suprugom, pokupiti svoje stvari kako bi se iselila, ali tada je došlo do verbalnog obračuna pri čemu je Aleksandar izrekao niz uvreda, a potom je Jovanu zaključao i rekao joj da neće izići iz stana i da slobodno zove policiju, piše Slobodna Dalmacija.

Jovana je potom pozvala majku, koja je kontaktirala policiju, a ubrzo nakon toga, Jovanović je otključao stan i pustio je da iziđe.

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Jovana je policiji izjavila da već godinama trpi psihičko nasilje i da je Jovanović naziva "ludarom", te da joj govori da se treba liječiti i piti lijekove. Inače, njih dvoje iz vanbračne zajednice imaju dvoje maloljetne djece.

Kako se saznaje iz Policijske uprave Novi Sad, Jovanoviću je određena hitna mjera zabrane prilaska, i protiv njega je tužiteljstvo podnijelo kaznenu prijavu u redovnom postupku za porodično nasilje.

"Ništa ne bih na tu temu govorila, zbog djece i porodice. Tačno je da sam prijavila muža, postupak je u toku. To je sve što za sada mogu reći, razumite me“, rekla je Jovana Balašević za Blic.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije