Komičar Bill Cosby pojavio se u javnosti nakon dugo vremena, izgleda loše i hoda uz pomoć štapa

0
Radiosarajevo.ba
Komičar Bill Cosby pojavio se u javnosti nakon dugo vremena, izgleda loše i hoda uz pomoć štapa
Foto: Splash News / Bill Cosby

Američki komičar Bill Cosby (85) viđen je ove sedmice u New Yorku u jako lošem stanju, a ovo je bio njegov prvi javni izlazak nakon gotovo dvije godine kako je izašao iz zatvora.

Cosby je hodao uz pomoć štapa, i oslanjao se na prijatelja kada je stigao do poslovne zgrade u centru Manhattana. Interesantno je da je nosio pulover iz Južne Karoline, iako mu je počasna diploma Sveučilišta Južne Karoline iz 1986. povučena u junu 2018. godine.

Te iste godine, u aprilu, Cosby je optužen za drogiranje i seksualni napad na košarkašku trenericu Andreu Constand. Osudili su ga na tri do deset godina zatvora 2004. godine ali je odslužio samo tri godine prije nego što je Vrhovni sud Pennsylvanije poništio presudu.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Cosby je pušten je 30. juna prije pet godina, a tada je i posljednji put viđen u javnosti, ispred svoje kuće. Ali, ove sedmice Cosby je izgledao vrlo slabo i teško je bio pokretan, ljudi oko njega nosili su maske za lice kao i on.

Advokati su rekli su na suđenju da je njegov vid skoro nestao, a evidentira se kao slijep od 2016. godine. Bez obzira na to, komičar je u decembru prošle godine najavio da ide na turneju u 2023. godini.

Porota potvrdila da je Bill Cosby seksualno napao tinejdžerku

Porota potvrdila da je Bill Cosby seksualno napao tinejdžerku

"Kada izađem iz ovoga, osjećam da ću moći nastupiti i biti Bill Cosby kakvog me moja publika poznaje", rekao je jednom prilikom razgovoru za radio stanicu WGH Talk.

Njegov glasnogovornik, Andrew Wyatt, potvrdio je da komičar očekuje proljeće/ljeto kako bi krenuo na turneju.

Nije bilo daljnjih informacija o datumima ili mjestima, a nije jasno ni kako bi povratnička turneja bila primljena od javnosti, jer je Cosbya do sada prijavilo preko 60 žena za seksualno uznemiravanje, piše Daily mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije