Kako su Angelina Jolie i Penelope Cruz dobile svoje apartmane u Goraždu i Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Kako su Angelina Jolie i Penelope Cruz dobile svoje apartmane u Goraždu i Sarajevu

Angelina Jolie, Brad Pitt, Robert De Niro, Mickey Rourke, Armand Assante, Kevin Spacey, Steve Buscemi, Gillian Anderson, Jeremy Irons, Danny Glover, samo su neke od holivudskih zvijezda koje su proteklih godina boravile u našoj zemlji i, bar nakratko, pažnju svjetske javnosti usmjerili na BiH.

Boravak velikih svjetskih imena show businessa uvijek privlači pažnju, a hoteli i ugostitelji se utrkuju ko će im vrijeme provedeno u našoj zemlji učiniti ugodnijim, te na različite načine pokazati zašto su Bosanci i Hercegovci u svijetu poznati kao jedni od najboljih domaćina.

Osim što im moraju osigurati ugodan ambijent za odmor, ugostitelji su i najbolji promotori autohtone gastronomske ponude tipične za našu zemlju, a do sada nijedna zvijezda nije otišla nezadovoljna.

Angelina Jolie bila je oduševljena gostoprimstvom koje joj je ukazano u hotelu "Behar" u Goraždu, koji je posjetila s Bradom Pittom, a uprava je zbog ukazanog povjerenja odlučila apartman u kojem je par boravio nazvati "apartman Angeline i Brada".

Penelope Cruz tokom snimanja filma Venuto al Mondo odlučila se na boravak u sarajevskom hotelu Herc. Špansku glumicu osim ambijenta hotela u središtu stare jezgre Sarajeva, oduševio je pogled na grad koji se pruža iz hotela, te blizina Baščaršije gdje je snimala dosta scena. I ovaj hotel je nakon boravka Cruz jedan od apartmana nazvao po njoj.

"Drago nam je da smo imali priliku ugostiti jednu zvijezdu poput Penelope Cruz. Pored nje u našem hotelu uživale su i druge glumačke i muzičke regionalne zvijezde. Svako od njih tražio je diskreciju. Penelopa nas je sve osvojila jednostavnošću i na odlasku je rekla da će prilikom narednog boravka u Sarajevu njen izbor ponovo biti naš hotel, kažu iz uprave Herca.

Italijanska diva Monica Bellucci tokom snimanja filma i boravka u Trebinju, u Vinskoj Galeriji Vukoje imala je priliku uživati u gostoprimstvu i degustaciji hercegovačkih vina i eno-gastro ponudi specifičnoj za ovaj dio Hercegovine.

Poznati talijanski nogometni stručnjak Roberto Mancini tokom boravka u Međugorju bio je gost hotela Villa Grace, gdje je dočekan s medovačom, višnjevačom, grožđem, smokvama, jagodama iz Hercegovine, a vlasnik mu je poklonio carsku žilavku i blatinu, međugorska vina podruma Grge Vasilja, koja su se Manciniju posebno svidjela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije