Film sa Adnanom Haskovićem i Penelopom Cruz konačno pred publikom u BiH

Radiosarajevo.ba
Film sa Adnanom Haskovićem i Penelopom Cruz konačno pred publikom u BiH
Dugoočekivana bh. premijera filma Venuto al Mondo

Dugoočekivana bh. premijera filma Venuto al Mondo održat će se  u utorak, 26. aprila u kinu Meeting point sa početkom u 20 sati. 

Glavna protagonistica filma, svjetski poznata glumica Penélope Cruz boravila je u Sarajevu povodom snimanja ovog filma još  u septembru 2011, a film je finaliziran 2012 godine i prikazan u SAD i Europi. 

Pod engleskim nazivom 'Twice Born' film je, u režiji Sergia Castellitta, nastao prema romanu Venuto al Mondo autorice Margaret Mazzantini. To je priča o udovici Gemi koja nakon rata dolazi u Sarajevo kako bi svom sinu Pietru pokazala mjesto u kojem je rođen njegov otac, ali i saznala kako je poginuo fotoreporter Diego koji je bio njena velika ljubav. 

Partneri Penelopi Cruz su Emile Hirsch i odlični Adnan Hasković koji glumi snalažljivog Sarajliju Gojka. U filmu je epizodnu ulogu odigrao i general Jovan Divjak. a važne uloge ostvarile su Mira Furlan i turska glumica Saadet Sakoy, kao i mladi Pietro Castellito.  

Ulaznice za premijeru filma moguće je rezervisati pozivom na broj 033 216 272, a preuzimanje ulaznica vršit će se u direkciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS u ponedjeljak i utorak do 16 sati.

Hasković istakao je da je  Venuto al Mondo veoma značajan film za našu državu i da je neopravdano prošao nezapaženo u domaćoj javnosti. 

"Radi se o filmu koji je na talijanskim box officeima najgledaniji u zadnjih deset godina, a poslije je na osnovu filma nastala i serija. Kritike su također jako dobre i drago mi je što će ga naša publika konačno imati priliku pogledati", naveo je Hasković te dodao da film priča vrlo važnu priču.

"Govori o ljudima sa kojima se sudbina poigrala i smjestila ih u ekstremne okolnosti na koje nisu mogli uticati. Iako se radi o ljubavnoj priči, istovremeno se opisuje tragedija jednog naroda. Film govori iz ugla ljudi koji su živjeli u Sarajevu i koji su se nosili sa strahotama rata", rekao je Hasković i dodao da je uživao u radu na filmu sa divnim umjetnicima i umjetnicama koji su i danas ostali prijatelji.

Film će se prikazati u okviru dvadeset i prvog izdanja kulturološkog programa Internacionalnog teatarskog festivala MESS, Modul memorije, koji se održava od 6. aprila do 9. maja 2016. godine. Ovogodišnji program koji nastavlja tradiciju njegovanja kulturu sjećanja sadržava igranja predstava, projekcije filmova, izložbe fotografija i jednu radio dramu. Kao i proteklih godina, program čine kreativni sadržaji umjetnika i umjetnica kojima su rat i stradanje u BiH, ali i na drugim krajevima svijeta poslužili kao motiv za umjetnička djela.

 

twice_born.jpg - Film sa Adnanom Haskovićem i Penelopom Cruz konačno pred publikom u BiH

: twice_born.jpg

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije