Penelope Cruz došla u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Penelope Cruz došla u Sarajevo

Iz producentske kuće Deblokada za RadioSarajevo je potvrđeno da je oko podneva u Sarajevo sletjela Penelope Cruz, poznata holivudska glumica koja će u narednom periodu u glavnom gradu BiH snimati film 'Venuto al mondo', talijanskog redatelja Sergia Castellita.

Slavna glumica u Sarajevoje stigla sa suprugom Javierom Bardemom i sa sinčićem Leom koji je rođen u januaru ove godine. 

RadioSarajevo saznaje i da je tokom redovnog leta iz Minhena  kojim su slavni par i njihova ekipa stigli u Sarajevo, nestao njihov prtljag, te da je na aerodromu  pokrenut redovan postupak za takve slučajeve.   

Saznajemo da će snimanje filma početi 12. septembra, a jedna od lokacija na kojoj će se snimati je i Đerzelez-Alijina kuća u ulici Sagrdžije na Baščaršiji. 

Zanimljivo je i da je Penelope Cruz iz zgrade aerodroma izašla na zadnji izlaz, tako da taj trenutak nije zabolježio ni jedan fotoreporter ili snimatelj.

Više o filmu
Od avgusta je poznato da će lijepa Španjolka u filmu 'Venuto al Mondo' igrati Italijanku Gemu, sarajevsku udovicu, koja nakon rata stiže u glavni grad BiH kako bi sinu tinejdžeru pokazala mjesto u kojem je rođen njegov otac.

Film se snima prema romanu Margaret Mazzantini, velike italijanske spisateljice, koja je supruga reditelja. Roman 'Venuto al Mondo', koji govori o ratu u BiH, postao je bestseler u svijetu.

U prvoj sedmici augusta u Sarajevu je bio organiziran kasting za statiste u ovome filmu na koji se prijavio veliki broj Sarajlija. Jedan broj uloga bit će povjeren i bh. glumcima.

Lokalnu podršku snimanju filma dat će producentske kuće Deblokada i Pro.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije