Kako je zbog Plavog orkestra Jugoslavija skoro ostala bez love

Radiosarajevo.ba
Kako je zbog Plavog orkestra Jugoslavija skoro ostala bez love
Foto: Radiosarajevo.ba / Saša Lošić Loša
U susret koncertu u koji će 17. februara održati u Zagrebu Saša Lošić Loša iz Plavog orkestra prisjetio se za hrvatske medije njihovih početaka i toga kako su se nosili s naglo stečenom slavom.

Između ostalog podijelio je i anegdotu kako su podivljali obožavatelji njegovog benda umalo izazvali međunarodni skandal.

"Mi nigdje nismo mogli biti na miru. Jednom prilikom kad smo potpisivali ploče u Beogradu stvari su se otele kontroli pa je nekoliko hiljada fanova trčalo za nama po ulicama. Mi smo ušli u hotel, zatvorili vrata našeg apartmana i mislili da smo spašeni.

Međutim hiljade ljudi su uletjele u hotel i, misleći da je to naš apartman, upale u apartman predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda koji je tad posjetio Beograd i trebao odobriti neki važan kredit za tadašnju zemlju. Imali smo strašan skandal koji se na kraju zataškao, no tada smo dobili nogu od svih hotela i spavali po periferiji", ispričao je Loša za Index.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije