Plavi orkestar u srcu Sarajeva priredio muzički spektakl

Radiosarajevo.ba
Plavi orkestar u srcu Sarajeva priredio muzički spektakl
Plavi orkestar se vratio na sarajevsku scenu i okupio više hiljada sugrađana, gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i mnogobrojnih turista ispred Vječne vatre u srcu Sarajeva.

Nakon dugog niza godina, Plavci su pripremili pravi muzički spektakl u glavnom bh. gradu.

Dobro znanim stihovima pjesme Djevojka iz snova s albuma iz 1999. godine započeli su večerašnji koncert s publikom u glas.

Potom su se počeli nizati hitovi kultnog sarajevskog benda, čiji članovi poznati kao "vječiti dječaci" svojim hitovima već decenijama uveseljavaju mlađe i starije generacije.

Plavi orkestar je turneju Everblue Live 2017 započeo večerašnjim koncertom u Sarajevu, a već sutra nastupaju u Beogradu gdje očekuju oko 120 hiljada posjetilaca. Zatim slijedi koncert na gradskom trgu u Karlovcu, koncert u Areni Zagreb, stadionu Stožice u Ljubljani, Novom Sadu, Mariboru i Tuzli.

Plavi orkestar ovaj koncert na otvorenom snima za potrebe prvog live albuma grupe. kojeg će izdati na proljeće, nakon turneje.

Pokrovitelji koncerta su Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Kanton Sarajevo i Grad Sarajevo.

Podsjećamo na izmjene u odvijanju gradskog prijevoza zbog koncerta

Od 22 sata do kraja radnog vremena tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Skenderija - Baščaršija - Higijenski Zavod i odvijat će se preko okretnice Skenderija.

Autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti s terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije - Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom, naveli su iz GRAS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije