Plavci spremili noć za pamćenje u Sarajevu, na koncertu do 40.000 ljudi

S. H.
Plavci spremili noć za pamćenje u Sarajevu, na koncertu do 40.000 ljudi
Nakon dugog niza godina sarajevski Plavci održat će koncert u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

U okviru turneje Everblue Live 2017, jedan od najpopularnijih bendova s prostora bivše Jugoslavije, sarajevska grupa Plavi orkestar, u petak, 18. augusta, s početkom u 22.30 sati, poklonit će svojim sugrađanima i posjetiocima Sarajeva koncert kod Vječne vatre.

"Turistička zajednica je jedan od pokrovitelja koncerta jer mislimo da je to jedna pozitivna sarajevska priča. Oni imaju novi projekt u kojem će snimati svoj dosadašnji rad kroz godine. Drago nam je da smo doprinijeli tom događaju koji će se održati sutra i mislim da nismo mogli naći bolji termin održavanja kada se zatvara SFF i kada je veliki broj turista u gradu. Kraj jedne dobre manifestacije označit će početak projekta koji će Plavi orkestar pokrenuti u narednom periodu, zbog čega smo jako ponosni", rekao je direktor Turističke zajednice KS-a koji je pozvao sve građane Sarajeva da dođu u što većem broju ,nadajući se da će ponijeti pozitivne utiske.

"Moram priznati da se ovo dogodilo ad hoc jer u nedjelju imamo koncert na Beer Festu u Beogradu gdje očekujemo oko 120 hiljada posjetilaca. Želimo početi turneju u Sarajevu, jer su sve Lošine emocije vezane za ovaj grad", rekao je producent Plavog orkestra  Rijad Vojniković.

Istaknuo je i kako je organizacija bila zahtjevna, ali kako su sve pripremili uz pomoć sarajevske policije.

Očekuje se koncert za pamćenje na kojem očekuju 30 do 40 hiljada ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije