Kako je balkanska manekenka postala arapska princeza: Teško je porediti stan u gradu i kuću na plaži

1
Radiosarajevo.ba
Kako je balkanska manekenka postala arapska princeza: Teško je porediti stan u gradu i kuću na plaži
Foto: Instagram / Anika Božić Al-Sarraj

Bivša manekenka i novinarka Anika Božić (36) dobila je titulu jedne od najbogatijih Srbijanki nakon što se udala arapskog biznismena Jusufa Al Saraja.

Anika vodi život kakav bi mnogi poželjeli, a pogled u njega daje na svom Instagram profilu na kojem je prati 117.000 ljudi. Uživa u luksuzu i raskoši te često dijeli fotografije s predivnih destinacija.

Bivša manekenka oduševljava i prizorima svoja dva doma. Naime, vlasnica je stanu u Parizu u kojem provodi dio godine dok tokom ljetnih dana ima običaj biti u Egiptu gdje joj je kuća na samoj plaži.

"Svaki prostor ima svoje čari, teško je usporediti stan u centru grada i kuću na plaži", ispričala je Anika za Super TV o uređenju svoja dva doma i budućim planovima.

U stanu u Parizu ima salon, kuhinju, spavaće sobe s kupaonicama, terasu, pomoćne prostorije, vrt, bar na otvorenom, garažu i prostorije za zaposlenike.

Budući da je ipak riječ o kući, u Egiptu Anika ima više spavaćih soba s kupaonicama i knjižnicu koja je u izgradnji.

Bivša novinarka je otkrila da je stan u Parizu sama uređivala dok joj je s vilom u Egiptu pomogla svekrva.

"Dom u Parizu sam uredila u potpunosti sama, a kuću u Egiptu je uredila moja svekrva, koja se inače bavi uređivanjem interijera. Godinama skupljam knjige i fotografije eksterijera i interijera i znam tačno u kakvom prostoru bih se osjećala ugodno. Nikada nisam imala želju živjeti u izložbenom salonu, nego u kući koja odgovara mom senzibilitetu i životnim potrebama", ispričala je za Super TV.

Objasnila je i razlike u stilovima u uređenju stana i kuće.

"Stan u Parizu je mješavina klasičnog i modernog stila, upotpunjen s dosta antikviteta, kristalnih lustera i perzijskih tepiha dok je naša kuća na moru, koja je smještena u privatnom resortu na Sjevernoj obali uređena u mediteranskom stilu, dominantne boje su plava i bijela. Namještaj je rustičan, a cjelokupan interijer je prozračan", objasnila je Anika, prenosi Story.hr.

Otkrila je i što joj je važno u uređenju.

"Detalji su esencijalni, kako u dizajnu i interijeru, tako i u modi. Cijeli život se bavim detaljima, detalji čine dizajn", naglasila je.

Perfekcionistica je pa uvijek sve mora biti uredno i čisto, a željela bi kuhati, ali, nema vremena.

"Često se s nostalgijom sjetim kulinarskog umijeća svoje bake i žalim što nemam ni vrijeme ni strast da se posvetim stjecanju toga. Kada su u pitanju kućni poslovi, perfekcionistica sam od malih nogu i svaki prostor u kojem boravim mora zadovoljavati visoke standarde organizacije i higijene", priznala je Anika.

Inače, bivša manekenka se udala 2014. za biznismena Jusufa Al Saraja koji je unuk bivšeg palestinskog predsjednika, a zato što je imućan, mnogi Aniku nazivaju arapskom princezom.

"Moj muž nije arapski princ. Njegov djed je bio predsjednik, dakle on je bio državnik, zato što Palestina nikada nije bila monarhija, bar ne u skorijoj povijesti. Nije još službeno ni država. Nažalost, moj muž nikada nije ondje živio tako da je on Kanađanin jer je tamo proveo svoj život", objasnila je svojedobno modna novinarka.

Anika je s Jusufom dobila i sina, a jednom je progovorila koliko joj znači majčinstvo.

"Majčinstvo mi je promijenilo prioritete, a samim tim i pogled na svijet. Otvara se nova perspektiva i to je možda najlepše životno iskustvo. Dani su puni izazova, ali i neizmjernog zadovoljstva", ispričala je bivša manekenka.

Istaknula je i da je djetetu važnija pažnja nego materijalne stvari.

"Djeci najviše znači pažnja. Mnoge majke i očevi griješe zaboravljajući da se treba fokusirati na kvalitetno vrijeme provedeno s djecom, a ne na materijalne stvari. Ljubav k materijalnom je usvojena u kapitalističkom vremenu, a želja za pažnjom je urođena. Moj sin je veoma kreativan, pa i pored toga što, za moj ukus, ima previše igračaka, može fantastično osmisliti igre i bez njih", objasnila je za srpski Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije