Još dvije bivše djevojke optužile slavnog glumca za zlostavljanje: Isplivali šokantni detalji

0
Radiosarajevo.ba
Još dvije bivše djevojke optužile slavnog glumca za zlostavljanje: Isplivali šokantni detalji
Foto: EPA - EFE / Jonathan Majors

Glumca Jonathan Majors, zvijezdu filmova Creed III. i Ant - Man 3, još dvije žene optužile su za fizičko i emocionalno zlostavljanje.

Kako prenosi The New York Times, dvije bivše devojke dale su izjave protiv 34-godišnjaka koji čeka kaznu zbog napada i uznemiravanja druge bivše partnerke.

Emma Duncan je bila vjerena za Majorsa od 2015. do 2019. godine i tvrdi da je jednom pronašla poruke koje je razmijenio s drugom ženom kada je posjetila set vesterna Hostiles. Nakon što je počela da pakuje stvari, tvrdi da ju je gurnuo na kauč i počeo da je davi. Glumac joj je tada rekao 'ubit ću te', prije nego što ju je bacio preko sobe i dodao: "Pobrinut ću se da ne možeš da imaš djecu", navela je.

Neka druga vremena: Pogledajte kako je izgledalo Sarajevo 1968. godine

Neka druga vremena: Pogledajte kako je izgledalo Sarajevo 1968. godine

Duncan tvrdi da ju je jednom drugom prilikom Jonathan podigao i udario o poštansko sanduče nakon svađe, nanijevši joj modrice. Godinu dana kasnije, tvrdi, bacio ju je na zemlju.

Ona tvrdi i da je njena priča o njihovoj vezi "dobro dokumentovana", dodajući da "stoji iza opisanih događaja".

Prije veze s njom, Jonathan je izlazio s Maurom Hooper, koja je također podijelila svoje svedočenje o njegovom navodnom emocionalnom zlostavljanju. Tvrdi da ju je on kontrolisao i odbio da joj dozvoli da "s bilo kim razgovara o njihovom odnosu, izolujući je da ne bi imala podršku", a nakon što je rano zatrudnila, pobacila je.

Tokom svađe kada ga je suočila s njegovim nevjerstvom, on je prijetio da će se ubiti (što je radio i u vezi s Duncan). Godinu dana nakon što su raskinuli i Majors je saznao da se zabavlja s nekim koga poznaje, navodno ju je nazvao kur*om i rekao:

"Nadam se da ćeš umrijeti; ubij se“ i "Istrgnut ću te iz svog srca kao što su našu bebu iščupali iz tebe", prenosi The Guardian.

Glumčeva advokatica Priya Chaudhry demantovala je sve navode o fizičkom zlostavljanju, ali je obje veze nazvala "toksičnim" i dodala da njen klijent preuzima odgovornost za svoju ulogu u njima. Ona je dodala da njen klijent "žali što je rekao stvari koje su ih povrijedile".

Marvel uručio otkaz svojoj zvijezdi koja je optužena za napad na bivšu djevojku

Marvel uručio otkaz svojoj zvijezdi koja je optužena za napad na bivšu djevojku

Majors je također optužen za nedolično ponašanje na snimanju HBO drame Lovecraft Country. Njegove kolege iz serije tvrdile su da je Majors imao loš odnos s ženama s kojima je radio. Optužen je za prijeteće ponašanje i rasne uvrede, a nakon što su se tri žene požalile HBO-u, bio je primoran da se izvini, nazvavši sve nesporazumom.

Chaudhry tvrdi da mu "nikada nije rečeno da se neko protivio njegovom ponašanju".

U decembru 2023. godine, Majors je proglašen krivim po dvije prekršajne ​​prijave za napad i uznemiravanje bivše devojke. Njegov advokat je tvrdio da Majors "ostaje uvjeren u proces i da se raduje što će njegovo ime biti potpuno očišćeno". Tog istog dana, odbacio ga je Marvel.

U televizijskom intervjuu u januaru, glumac je negirao da je ikada udario ženu i rekao da planira da uloži žalbu. Njegova presuda je odložena ove sedmice nakon što je njegov advokat zatražio odlaganje. Proces je odložen za april.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije