Marvel uručio otkaz svojoj zvijezdi koja je optužena za napad na bivšu djevojku

0
Radiosarajevo.ba
Marvel uručio otkaz svojoj zvijezdi koja je optužena za napad na bivšu djevojku
Foto: EPA - EFE / Jonathan Majors

Glumac Jonathan Majors izbačen je iz Disneya i Marvela kao rezultat njegovih tekućih pravnih problema, nakon što je ranije ove godine uhapšen zbog optužbi za nasilje u porodici radi napada na partnericu.

Majorsa je privela njujorška policija u martu 2023., nakon odgovora na poziv 911 iz stana na Manhattanu.

Nakon dvosedmičnog suđenja, glumac je 18. decembra proglašen krivim za dvije prekršajne tačke optužnice za uznemiravanje i napad, a oslobođen je za jednu tačku optužnice za namjerni napad trećeg stepena i teško uznemiravanje drugog stepena.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Disney i Marvel i dalje namjeravaju nastaviti s nadolazećim nizom filmova, ali čini se da će proći kroz ozbiljnu reviziju jer je pisac Lokija Michael Waldron nedavno angažiran da napiše novi scenarij.

PR kompanija The Lede Company i Majorsovi menadžeri u Entertainment 360 također su odbacili glumca. Marvel će vjerovatno naći novog glumca za Majorsovu ulogu, međutim, za sada nema službene potvrde.

Majorsu je zapravo dosta dobro krenula karijera jer se pojavio u filmovima Creed III i Ant-Man and the Wasp: Quantumania. U posljednjem je Ant-Manu imao veliku ulogu kao Kang Osvajač, a pojavio se i u seriji Loki.

Plan je bio da Majors ostane jedan od nositelja nove Marvelove faze te je njihov novi film o Osvetnicima trebao bi biti fokusiran upravo na Kanga jer nosi naziv The Kang Dynasty tako da sigurno možemo očekivati kako će se u Majorsovoj ulozi naći novi glumac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije