Johnny Depp jedva dočekao povratak na pozornicu: Rođendan proslavio uz veliku podršku publike

0
Radiosarajevo.ba
Johnny Depp jedva dočekao povratak na pozornicu: Rođendan proslavio uz veliku podršku publike
Foto: Facebook / Johnny Deep

Nakon što je prošlog mjeseca slomio zglob, američki glumac i muzičar, Johnny Depp fotografisan je na pozornici sa svojim bendom Hollywood Vampires na Pinkpop festivalu u Nizozemskoj u subotu 17. juna te iza pozornice na Graspop Metal Meetingu pored Joea Elliotta iz britanskog hard rock/heavy metal sastava, Def Lepparda u Belgiji u nedjelju 18. juna. 

Sretan što se vratio, Depp je nastupao s kolegama iz benda Aliceom Cooperom, Tommyjem Henriksenom i Joeom Perryjem.

Zvijezda filma Jeanne du Barry nosila je crni prsluk i skraćenu jaknu s bijelom majicom, a ispod crnih hlača vidjela se medicinska čizma na lijevoj nozi.

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Depp je svoj styling upotpunio hrpom ogrlica, parom sunčanih naočala s ljubičastim lećama i svijetloplavom "baker boy" kapom, dok mu je iz džepa hlača visila crna marama s crvenim krajem i bijelim detaljima.

Ovo je bio Deppov najduži vikend od kada se povrijedio, iako je sa svojim bendom nastupio prije sedmicu i pol dana kada su ponovno započeli svoju europsku turneju pred 40.000 ljudi u areni Romexpo u Bukureštu u Rumuniji.

Koncert je bio 8. juna, a dočekali su i ponoć, odnosno Deppov 60. rođendan. Obožavatelji su mu iz publike pjevali "Sretan rođendan", a Depp je u videu koji je bend podijelio na Instagramu rekao da je "To najveća pjesma za sretan rođendan koju sam ikada čuo", držao je desnu ruku na srcu i publici poslao poljubac. Nakon toga koncerta, održali su nastup u Istanbulu, a Depp je putem Instagram Storyja objavio da će prihod od koncerta "biti doniran DEC-u (Odboru za hitne slučajeve)" nekoliko mjeseci nakon smrtonosnih potresa koji su pogodili Tursku i Siriju u februaru, ubivši hiljade ljudi.

Depp nije puno izdržao bez nastupa, budući da je u maju sa svojim pratiteljima podijelio da će se zbog povrede privremeno povući od nastupa uz riječi: "Dragi moji prijatelji, žao mi je što moram reći da sam slomio zglob, što je teško!!! Počelo je kao lom, ali negdje između Cannesa i Royal Albert Halla postalo je gore, a ne bolje." Dodao je i da je "Nekoliko medicinskih stručnjaka snažno sugeriralo da trenutačno izbjegavam bilo kakve aktivnosti i zato nažalost ne mogu putovati u ovom trenutku", a da su koncerti u New Hampshireu, Bostonu i New Yorku pomaknuti na kraj srpnja do kada bi trebala i trajati njihova turneja.

Obećao je obožavateljima "nevjerovatan show" i svoje "najiskrenije izvinjenje", a za rumunsku televiziju je otkrio da će u septembru režirati film, Modigliani uz Al Pacina i Barrya Navidia.

Inače, Hollywood Vampires je američka rock supergrupa koju su 2012. osnovali Alice Cooper, Johnny Depp i Joe Perry. Ime benda potiče od The Hollywood Vampires, slavnog "drinking" kluba koji je osnovao Cooper 1970-ih, a koji je uključivao kao stalne članove: Johna Lennona i Ringa Starra iz Beatlesa, Harryja Nilssona, Keitha Moona iz Whoa i Mickyja Dolenza iz The Whoa.

Članovi na turneji uključivali su Duffa McKagana i Matta Soruma iz Guns N‘ Rosesa, kao i Roberta DeLea iz Stone Temple Pilots. Bend je izdao i dva studijska albuma na kojima gostuju Paul McCartney, Dave Grohl, Joe Walsh, Zak Starkey i Christopher Lee, piše Gloria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije