Poginuo poznati američki glumac Treat Williams

0
Radiosarajevo.ba
Poginuo poznati američki glumac Treat Williams
Foto: Facebook / Treat Williams

Američki glumački veteran Treat Williams poginuo je u saobraćajnoj nesreći na svom motoru.

Treat Williams (71), zvijezda mjuzikla 'Kosa' Miloša Formana i glumac s više od 120 uloga, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u američkoj saveznoj državi Vermont.

Prema policijskom izvještaju, Williams je u ponedjeljak oko 17 sati skretao na svom motociklu na cesti kada je na njega naletio automobil i usmrtio ga. Okolnosti nesreće se još istražuju.

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

Stipe Mesić poručio iz Prištine: "Ne može se stvoriti 'velika' Srbija"

"Shrvan sam. Bio je divan čovjek i fantastičan glumac. Redatelji su ga obožavali. Bio je srce Hollywooda od 1970-ih. Ove godine smo dogovorili mnogo poslova i veselio se radu", rekao je njegov agent Barry McPhearson za People.

Williams je rođen 1951. u Connecticutu. U Hollywoodu se probijao '70-ih, a slavu je stekao ulogom u čuvenom Formanovom mjuziklu 'Kosa' 1979., uz Johna Savagea i Beverly D'Angelo.

RIP Treat Williams. The star of ‘Everwood’ and ‘Hair’ has died after being involved in a motorcycle accident. He was...

Posted by WILX Ann Emmerich on Monday, June 12, 2023

Za ulogu u 'Kosi' bio je nominovan za Zlatni Globus. Glumio je u Spielbergovoj '1941.' i 'Bilo jednom u Americi' Sergia Leonea, a u zadnjoj fazi karijere usmjerio se na televiziju gdje je bio poznat po ulozi u seriji 'Everwood' te nastupima u božićnim filmovima iz Hallmark produkcije.

Bio je oženjen i otac dvoje djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije