Jennifer Aniston otkrila tajnu kako postiže izgled kojem se svi dive: Ne opterećuje se vježbanjem

0
Radiosarajevo.ba
Jennifer Aniston otkrila tajnu kako postiže izgled kojem se svi dive: Ne opterećuje se vježbanjem
Foto: Instagram / Jennifer Aniston

Američka glumica i zvijezda serije 'Prijatelji', Jennifer Aniston i u šestoj deceniji života izaziva divljenje svojim izgledom i top formom, koje može zahvaliti rutinima kojih se pridržava.

Jennifer Aniston (54) je u jednom od posljednjih intervjua koje je dala, otkrila kako postiže izgled za koji dobiva same pohvale.

"Ne opterećujem se toliko tokom vježbanja jer to može dovesti do povrede, pogotova kada vaše tijelo i mozak nisu potpuno odmorni. Samo pokušavam dati sve od sebe i smisliti sve moguće što će mi osigurati dobar san. Spavanje je izvanredno, prekrasno je", izjavila je Jennifer za InStyle.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Kako bi pomogla drugima da nauče više o nesanici i kako da se lakše nose s njom, glumica se udružila s programom Seize the Night & Day, koji uključuje podršku zajednice i resurse za one koji imaju problema sa spavanjem.

"Nedostatak sna dovodi do raznih zdravstvenih problema, to je manjak koji se nikada ne vraća", zaključila je i dodala da je kad je bila mlađa da je znala spavati samo tri do pet sati noću.

"Čovječe, jesam li ja to uzimala zdravo za gotovo kad smo bili mlađa? Kad si mlađi, to nekako uzimaš zdravo za gotovo. Mislite da možete preživjeti s tri do pet sati sna i osjećati se odlično, a onda, odjednom, jednostavno se počnete osjećati loše i vaše funkcionisanje nije na visini. A trebalo bi biti", pojasnila je i zato sada promiče važnost dobrog sna, piše Dnevnik.hr.

Jennifer je otkrila i da se njena kolegica iz 'The Morning Showa' i dobra prijateljica Reese Witherspoon oslanja na njene savjete.

"Reese mi voli doći i pitati što ima novog i imam li neki savjet za nju. Obično joj tada kažem svoje nove savjete i trikove", ispričala je.

Manekenka kojoj je dečko kiselinom unakazio lice i dalje ponosno pozira: Pokazala novog partnera

Manekenka kojoj je dečko kiselinom unakazio lice i dalje ponosno pozira: Pokazala novog partnera

Jennifer je po prvi put udružila snage sa spomenutom inicijativom u januaru 2022. godine.

"Idorsia Ltd (SIX: IDIA) i Idorsia Pharmaceuticals, US Inc. objavila je svoje partnerstvo s nagrađivanom glumicom i redateljicom/producenticom Jennifer Aniston za pokretanje Seize the Night & Day, integrirane obrazovne kampanje čiji je cilj otkrivanje dvostrukog uticaja nesanice, odnosno kako utiče i na noći i na dane. Nacionalna inicijativa baca svjetlo na stvarnost problema nesanice za milijune Amerikanaca koji žive s ovim vrlo stvarnim, ali često zanemarenim zdravstvenim stanjem", pisalo je tada u službenoj izjavi.

Holivudska zvijezda tada je progovorila o svojim noćnim borbama.

"Moji izazovi sa snom počeli su prije mnogo godina, tako da je to veliki prioritet za moje zdravlje. Ako se ne naspavam dobro, sljedeći dan će mi biti jako težak. Nadam se da ćemo svi moći početi davati prioritet zdravom spavanju i voditi različite razgovore o problemima sa spavanjem", izjavila je tada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije