Jedna od najljepših žena svijeta priključena na aparate: "Iscrpljena sam, ne mogu ustati iz kreveta"

2
Radiosarajevo.ba
Jedna od najljepših žena svijeta priključena na aparate: "Iscrpljena sam, ne mogu ustati iz kreveta"
Foto: Instagram / Bella Hadid

Manekenka Bella Hadid (26) uvijek je nosila revije poznatih modnih brendova, a 2019. proglašena je najljepšom ženom na svijetu sudeći po naučnom istraživanju.

Uklapala se 94,35 posto u omjere zlatnog reza ljepote, matematičku jednačinu koju su smislili antički Grci kako bi vrednovali vanjsku ljepotu.

Gledale su se Belline oči, obrve, nos, usne, brada, čeljust te oblik lica i shvatili da je Bella najbliža grčkome idealu ljepote. 

EU i SAD preduzimaju mjere protiv TikToka, gdje je problem?

EU i SAD preduzimaju mjere protiv TikToka, gdje je problem?

Iza nje su tada ostale Beyonce, Amber Heard, Ariana Grande, Kate Moss, Cara Delevingne...Tada su je mnogi kritikovali jer je bila na brojnim estetskim operacijama i smatrali su da titula najljepše nije opravdana.

Ipak, nekoliko godina kasnije situacija se promijenila. Bella je javno progovorila o tome da boluje od lajmske bolesti

Jedna od najljepših manekenki na svijetu objavila zabrinjavajući video: 'Bolest mi napada sve'

Jedna od najljepših manekenki na svijetu objavila zabrinjavajući video: 'Bolest mi napada sve'

Ovih dana objavila je fotografije u kojima je zahvalila svom psu što je stalno uz nju i tako dala uvid u svoje zdravstveno stanje. Čini se kako je mlađa sestra Hadid često spojena na aparate koji joj pomažu boriti se protiv lajmske bolesti.

Lajmsku bolest prenose krpelji. Izaziva je bakterija Borelia burgdoferi, a bolest zahvata više sistema, najčešće kožu, zglobove, srce i živčani sistem. Glavobolja, grčevi u mišićima, osjetljivost na buku i svjetlo, bolovi u zglobovima i nesanica samo su neki od problema s kojima se svakog dana bore oboljeli od te bolesti. 

Bella Hadid
Foto: Instagram: Bella Hadid

"Svaki dan osjećam barem deset od ovih simptoma. Osjećala sam ih i dok sam imala 14 godina, ali oni su se intenzivirali nakon moje 18. godine", napisala je Bella svojedobno. Bolest joj je dijagnostifikovana 2012. godine, a lijeka za hroničnu bolest, istaknula je, nema. Naime, liječenje antibioticima je učinkovito u ranom stadiju bolesti, a infekcija može postati ozbiljna i dugotrajna. 

"Prestala sam voziti jer bi mi mozak jednostavno prestao raditi. Cijelo sam vrijeme bila iscrpljena. To je uticalo na moje pamćenje, pa se odjednom ne bih mogla sjetiti kako da se odvezem od Santa Monice u Malibu, gdje sam živjela. Život nije uvijek onakav kakav izgleda izvana. Najteži dio ovog putovanja je da ti sude po onome kako izgledaš, a ne kako se osjećaš. Znam kako je to kad ne želite ustati iz kreveta zbog bolova u kostima i iscrpljenosti. Danima ne želimo biti u društvu drugih ljudi jer se javlja anksioznost i "magla u mozgu". S godinama se počnete navikavati živjeti s bolešću", izjavila je 2016. godine.

Bella Hadid fotografijama zabrinula obožavatelje: Modrice, krv, zavoji...?

Bella Hadid fotografijama zabrinula obožavatelje: Modrice, krv, zavoji...?

Osim Belle, s istom bolesti se bori i njezina majka Yolanda, ali i brat Anwar. Od lajmske su bolesti bolovali ili još boluju brojni poznati, među kojima su Ben Stiller, Kelly Osbourne, Alec Baldwin, Shania Twain te Debbie Gibson.   

Bella je javno progovorila o tome da boluje od lamajske bolesti. Ovih dana objavila je fotografije u kojima je zahvalila svom psu što je stalno uz nju i tako dala uvid u svoje zdravstveno stanje. Čini se kako je mlađa sestra Hadid često spojena na aparate koji joj pomažu boriti se protiv lamajske bolesti, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije