Jasmin Stavros: 'Nije dobro! Sanjam noć bez bolova. Dao bih sto Amerika za jednu stvar...'

1
Radiosarajevo.ba
Jasmin Stavros: 'Nije dobro! Sanjam noć bez bolova. Dao bih sto Amerika za jednu stvar...'
Foto: Printscreen / Jasmin Stavros

"Kako sam? Ne znam što bih rekao, ne znam reći kako sam" kaže Jasmin Stavros, koji skoro već dva mjeseca hrabro vodi svoju najtežu životnu bitku.

Kralj zabave, čovjek uz kojeg smo desetljećima pjevali i veselili se, ne zna više kada se zadnji put onako iskreno od srca nasmijao. Ali, zna da će se 6. aprila navršiti dva mjeseca otkako ustaje i liježe s nesnosnim bolovima, piše Jutarnji list.

"Posljednjih dana, nakon što sam u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici završio s prvim ciklusom zračenja, čini mi se kao da su bolovi ipak nešto manji. Boli me i dalje, leđa me rasturaju, ali čini mi se da je intenzitet boli ipak nekako slabiji. Je li to zbog zračenja, zbog toga što pijem jake tablete protiv bolova ili zato što sam na bol već oguglao, što je ona postala sastavni dio mene, ja to ne znam kazati", isprekidanim glasom govori Stavros čija dijagnoza glasi: rak kostiju.

Ćudić: "Drage kolege, da li se sjećate gdje ste bili u ljeto 1992...."

Ćudić: "Drage kolege, da li se sjećate gdje ste bili u ljeto 1992...."

"Liječnici su mi prošle sedmice saopćili kako sumnjaju da uz rak kostiju imam i rak želuca, no kompletni nalazi još uvijek nisu gotovi", govori glazbenik čija je golgota počela 6. februara kada je završio u bolnici u Karlovcu na hitnoj operaciji želuca.

"Puknuo mi je tada čir na dvanaestercu, a nakon nekih dvanaest dana koje sam proveo u bolnici u Karlovcu, vratio sam se doma, ali doma sam bio samo nekoliko sati, jer me sve divljački boljelo, pa su me onda kolima Hitne pomoći prebacili u Vinogradsku bolnicu", prisjeća se Stavros koji je u toj bolnici doznao za svoju tešku dijagnozu.

"Doktori i sestre baš se trude oko mene, ja im svima zahvaljujem. Ali, teško mi je sve ovo", kaže pjevač koji bolničke dane provodi u molitvi.

Jasmin Stavros: 'Nažalost, potvrdilo se najgore. Imam rak kostiju. U bolnici sam...'

Jasmin Stavros: 'Nažalost, potvrdilo se najgore. Imam rak kostiju. U bolnici sam...'

U posjete mu dolaze supruga Žarka i sinovi Milo i Krešo.

"Njima je možda i teže nego meni. Pokušavaju ostati jaki, ali vidim im sve u očima", priča Stavros kojem supruga u bolnicu donosi domaće juhe i čajeve, no on apetita nema, piše Jutarnji.hr.

"Slabo jedem. Nije mi do jela, nije mi do ničega uz ovoliku bol", kaže Stavros koji sutra liječenje nastavlja u KBC Zagreb, na Rebru. U toj bolnici godinama se liječio njegov sin Krešo koji boluje od hidrocefalusa, pa Stavros zna svaki hodnik te ustanove.

Poznati Hrvati koji su promijenili ime: Među njima su Doris Dragović i Jasmin Stavros

Poznati Hrvati koji su promijenili ime: Među njima su Doris Dragović i Jasmin Stavros

Tu ga, na Rebru, veli, čeka nastavak terapije, ali ne zna točno kazati u kojem će se smjeru liječenje dalje odvijati.

"Ja se samo nadam da će kad-tad svanuti dan u kojem ću prospavati noć bez jauka, u kojem ću se probuditi bez boli", govori kralj zabave čiji su svi budući nastupi do daljnjega otkazani.

"Teško mi je i kad na to pomislim, jer ja nikad prije ovoga nisam iznevjerio svoju publiku. Ja sam svjestan da je ljudima jasno da sam bolestan, da ne mogu izaći pred njih, ali dao bi sad 'sto Amerika' da to mogu uraditi", ističe Stavros koji kaže kako baš ništa nije upućivalo na dijagnozu raka kostiju.

Poslala srceparajuću poruku: Emma Heming čestitala godišnjicu braka Bruce Willisu

Poslala srceparajuću poruku: Emma Heming čestitala godišnjicu braka Bruce Willisu

"Mene je posljednjih godinu dana znala boljeti kralježnica. Ti bolovi u usporedbi s ovima sada bili su 'kamilica', nisam se na njih osvrtao. Je li ta bol bila znak da je nešto krenulo po zlu, ja ne znam ocijeniti. Ne znam ni bi li ispalo bolje da sam na najmanji predznak odjurio u bolnicu. Teško je sada misliti o tome što bi bilo, odnosno što je moglo biti da je bilo", kazao je Stavros.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije