Zvijezda filma 'Jurassic Park' otkrila da boluje od karcinoma

0
Radiosarajevo.ba
Zvijezda filma 'Jurassic Park' otkrila da boluje od karcinoma
Foto: IMDb / Laura Dern i Sam Neill u Jurskom parku

Glumac Sam Neill otkrio je da se liječi od raka krvi, koji je u trećoj fazi.

Zvijezda slavne filmske sage Jurski park (Jurassic park) otkrila je svoju dijagnozu u memoarima Jesam li ti ovo ikada rekao? (Did I Ever Tell You This?).

U prvom poglavlju knjige, Neill piše: "Stvar je u tome da sam ja varalica. Možda i umirem. Možda ću sve ovo morati ubrzati."

Bećirović s ambasadorima Kvinte: "BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom"

Bećirović s ambasadorima Kvinte: "BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom"

U intervjuu za Guardian rekao je: "Odjednom nisam imao šta raditi, a navikao sam raditi. Volim raditi. Volim ići na posao. Volim biti s ljudima svaki dan i uživati u društvu i prijateljstvu i svim tim stvarima. I odjednom sam ostao uskraćen za to. I pomislio sam, 'šta sad da učinim?'."

"Nikad nisam imao namjeru napisati knjigu. Ali dok sam pisao, shvatio sam da mi to zapravo daje razlog za život i odlazio bih u krevet misleći: 'Sutra ću pisati o tome... to će me zabaviti'. I tako da je to stvarno bio spas, jer nisam mogao proći kroz to bez ičega."

Neill je za Guardian rekao da je prvi put primijetio da nešto nije u redu dok je promovirao film Jurassic World Dominion, prošle godine. Tada je otkrio da su mu pojedine žlijezde otečene. Nedugo nakon toga dijagnosticiran mu je angioimunoblastični T-stanični limfom i započeo je kemoterapiju.

Međutim, kad to nije bilo uspješno, prebačen je na novi lijek za kemoterapiju, koji će morati uzimati svaki mjesec do kraja života.

Memoari ove 75-godišnje zvijezde trebali bi biti objavljeni sljedeće sedmice, a Neill je za Guardian rekao da knjiga nije konkretno o njegovom raku, ali da bolest jeste 'spiralna nit' kroz cijelu knjigu.

U razgovoru za Guardian, zvijezda je priznala da je bilo 'mračnih trenutaka' od trenutka dijagnoze, ali je rekao da je 'zadovoljan što je živ'.

"Ne mogu se pretvarati da prošla godina nije imala mračnih trenutaka. Ali, oni su me učinili zahvalnim za svaki dan i neizmjerno zahvalnim za sve svoje prijatelje."

Neill je nedavno odbacio svaku sugestiju da bi se želio povući iz centra pažnje: "Ideja da odustanem od svog svakodnevnog posla? Nepodnošljivo! Volim glumiti. Za mene je dobro da nastavim hodati prema novim filmskim setovima s mladim glumcima i tom stimulacijom. Nove riječi, nove ideje, nema bolje od toga! Nikada ne želim odustati od toga."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije