Ispovijest bivše služavke Michaela Jacksona: Jesam, vidjela sam svašta

Radiosarajevo.ba
Ispovijest bivše služavke Michaela Jacksona: Jesam, vidjela sam svašta
Foto: 60 minuta / Neverland i Michael Jakcson

Adrian McManus, bivša služavka Michaela Jacksona, odlučila je prvi put progovoriti u javnosti o tome šta se dešavalo na imanju preminulog Kralja popa, na ranču Neverland u SAD-u.

McManus je počela raditi na ovom ranču 1990. godine, a, nakon tri mjeseca, odobrili su joj da čisti i brine se o njegovim privatnim odajama.

Kako je rekla u intervjuu za australsku emisiju 60 minuta, u tim je odajama vidjela svašta - navodno je Jackson tu grlio i ljubio dječake, a vidjela je i neka druga, kako tvrdi, "predatorska ponašanja". Ustvrdila je kako je uznemirujuće scene vidjela prvi put kroz prozor spavaće sobe.

"Vidjela sam dosta dodirivanja, grljenja, maženja i ljubljenja", ona je rekla.

Dodala je, i kako je pored sjaja, glamura i luksuza iz života Michaela Jacksona, on bio čovjek s velikim problemima. 

"Jeste, imao je nježnu stranu, ali istina je i da je imao vrlo mračnu stranu", kazala je ona.

Na pitanje zašto je godinama ćutala o onome što je vidjela, odgovorila je da se plašila za svoj život i za živote članova svoje porodice. 

"Upozorili su me da ne smijem nikad ništa loše reći o gospodinu Jacksonu. Rekli su mi ako ikad ovo ispričam da će unajmiti plaćenog ubicu da me 'skine', da će mi prerezati vrat i da niko nikad neće pronaći moje tijelo", ispričala je ona australskom reporteru.

Intervju s McManus bit će emitovan ove nedjelje.

Podsjetimo, Michael Jakcson bio je ikona pop muzike. Preminuo je 25. juna 2009, nakon što mu je njegov lični ljekar Conrad Murray dao "koktel" lijekova, zbog čega je 2011. i osuđen na četiri godine zatvorske kazne - izašao je nakon dvije zbog dobrog ponašanja.

Jackson se godinama suočavao sa optužbama za pedofiliju i seksualno zlostavljanje dječaka.

Uskoro se očekuje i premijera HBO-ovog dokumentarca Leaving Netherland, u kojem su ispovijesti muškaraca koji tvrde da su bili njegove žrtve.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije