Intrige u skijaškom svijetu: Austrijanka se spetljala s trenerom i otišla iz reprezentacije

0
Radiosarajevo.ba
Intrige u skijaškom svijetu: Austrijanka se spetljala s trenerom i otišla iz reprezentacije
Foto: Screenshot/Instagram / Franziska Gritsch

Glavna tema posljednjih dana u austrijskom skijanju je Franziska Gritsch (26) i njezino razdvajanje od austrijske ženske reprezentacije zbog ljubavne veze s trenerom Florianom Stenggom (34).

Gritsch je između reprezentacije i ljubavi izabrala ovo drugo, ali se ne misli odreći ni skijanja pa će karijeru nastaviti u svom vlastitom timu u kojem će joj trener biti naravno dečko.

Bilo je to jedino rješenje budući da u austrijskom savezu nisu željeli da Stengg ostane raditi sa ženskom reprezentacijom nakon što je veza otkrivena, a Gritsch nije željela nastaviti ni s kim drugim.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Franziska Gritsch će i dalje skijati za Austriju i savez će je prijavljivati za utrke, s njom ostaje i dosadašnji serviser kojeg joj osigurava Head, ali većinu troškova će morati pokriti sama, a neće više moći ni sudjelovati na treninzima s ostalim Austrijankama. Nije to baš mali zalogaj i pitanje je može li to "izgurati", ali ostavljena je mogućnost novog dogovora po završetku sezone.

Inače, ovo nije prvi put da je Gritsch podignula buru u austrijskom skijanju, prije tri godine nije se željela vakcinisati protiv koronavirusa, a posljedično je ostala i bez realne šanse da bude izabrana u austrijsku olimpijsku ekipu za Peking 2022.

Nije ovo naravno ni prvi ni posljednji slučaj veze između skijašice i trenera, a nije ni prvi put da Austrijanci rješavaju ovakvu situaciju jer je svojevremeno Michaela Kirchgasser bila u vezi s trenerom, ali je tada priča završena tako da je trener prebačen u mlađe selekcije, piše Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije