Indijski guru Mohanji i Novak Đoković: Povezuju ih Bosanske piramide

4
Radiosarajevo.ba
Indijski guru Mohanji i Novak Đoković: Povezuju ih Bosanske piramide
FOTO: Facebook / Đoković meditirao na Visočici sa Osmanagićem

Bosanske piramide sve su popularnije zahvaljujući Novaku Đokoviću, koji je postao redovan gost Semira Osmanagića.

Inače, već dugo, još prije početaka Novakovih dolazaka u Bosnu i Hercegovinu, indijski guru Mohandji, prijatelj porodica Divac i Đoković, promovisao je Bosanske piramide i organizuje odlaske tamo.

Još 2018. godine, Mohandji je organizovao seansu u Sarajevu i držao je predavanje o posebnosti Bosanskih piramida.

Novo poskupljenje goriva u Bosni i Hercegovini: Stručnjak pojasnio šta slijedi u narednom periodu

Novo poskupljenje goriva u Bosni i Hercegovini: Stručnjak pojasnio šta slijedi u narednom periodu

Prilikom prve posjete Bosanskim piramidama Mohandji je rekao da posebno cijeni Semira Osmanagića.

„Verujem da postoje piramide koje su prijemnici i one koje su odašiljači. Smatram da su egipatske piramide, iako nikada nisam bio tamo (ne znam zašto, nije me zanimalo da idem tamo, ali me je zainteresovalo da dođem ovdje), uglavnom prijemnici – primaju nešto za zemlju. Smatram da je piramida ove prirode izvor energije. One su odašiljači. Kretanje energije je kao fontana, kao vulkan. To se može vidjeti iz svemira", kazao je on.

Očigledno, Novak je saglasan i čak je zvao kolege da dođu u Visoko.

„Znate šta, ovde imate, to jest mi na Balkanu, imamo jedno veliko blago. Semir to već 15 godina unazad objašnjava jako lepo, kroz naučnu metodologiju. Sve je jasno objašnjeno, ko god ima neke nedoumice, sumnje da je ovde nešto što nije predstavljeno na pravi način, može da dođe i da se uveri. Ja ne bih previše stručno da pričam o tome, to je Semirov zadatak jer je on stručan i otkrio je nešto što je jako bitno ne samo za nas na Balkanu, već za čitav svet.

Što se tiče moje oblasti, sporta, pozvao bih sve sportiste da dođu i provedu neko vreme u tunelima koji su jako delotvorni na uvećanje kiseonika u plućima, direktno utiče na regeneraciju i oporavak, što je svima nama sportistima jako bitno. Naročito u elitnim sportovima gde sezona traje jako dugo, izloženi ste velikim naporima. Stalno morate da menjate vremenske zone, to je specifično. Sve što može na prirodan način da pomogne da se oporavite, to služi i kao prevencija od ne daj Bože neke povrede. Piramide i tuneli su prava stvar“, rekao je Novak medijima iz naše zemlje prošle godine u oktobru, kada je boravio u Visokom, piše Nova.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije